Cîţu: Orlando vrea să şteargă 90 miliarde lei datorii ale companiilor de stat

0
437

Eugen Teodorovici a afirmat că Guvernul pregăteşte „un pachet de măsuri” privind o amnistie fiscală atât pentru firmele de stat, cât şi pentru societăţile comerciale cu capital privat, el spunând că nu s-a discutat încă despre o amnistie fiscală şi în ceea ce priveşte debitorii către bugetul de stat care sunt persoane fizice. El a precizat că Complexul Energetic Hunedoara va fi una dintre companiile care ar putea beneficia de prevederile amnistiei fiscale. Potrivit „listei ruşinii” a ANAF, Complexul Energetic Hunedoara avea la finalul anului trecut datorii restante totale de 824.869.973 lei.

Senatorul liberal Florin Cîţu susţine că ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici vrea să şteargă datorii de 90 miliarde lei ale companiilor de stat către buget şi furnizori, el calificând acest lucru drept „ţeapă“ pentru furnizorii privaţi şi bugetul de pensii.

Orlando, omul Moscovei, ne tot «ameninţă» că vine el şi iartă datoriile românilor. De fapt vrea doar să şteargă 90 miliarde lei datorii ale companiilor de stat către buget şi furnizori. Sectorul privat, persoane fizice şi juridice, ar trebui să nu mai plătească nicio taxă până nu apare public ordonanţa cu amnistia. Este singura atitudine normală în acest context. Amnistia ar trebui să-i vizeze pe toţi cei care plătesc taxe nu doar pe cei cu care au Dragnea şi Orlando înţelegeri private.

Rămân două întrebări:

1. Ţeapa pe care o dau companiile de stat furnizorilor din sectorul privat cine o acoperă?

2. Gaura din bugetul de pensii făcută de companiile de stat cine o acoperă? Da. Sunt retorice”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here