CIRIPITURI VESELE DE VRĂBIUŢE ÎN DUET CU CRONCĂNIT DE CORVIDE, PE ÎNREGISTRĂRILE DIICOT

1
3073
Sursa foto: www.brd.ro

BRD Leaks. Înregistrări compromiţătoare. DIICOT i-a înregistrat pe mafioţii Claudiu Cercel,  Dragoş Diaconescu și Mihai Stan (alias Teodorescu).

Dana Bajescu, directoare de grup Dorobanţi şi Mazilescu Marius, actual director al Sucursalei Mari Clienţi Corporativi, au fost iniţiatorii fraudelor făcute in combinație cu romul analfabet Mihai Stan.

Vicepreşedintele Claudiu Cercel şi romul analfabet functional, Mihai Stan din Sintesti

Este evident că sub euforia drogurilor, aşa cum am arătat în articolul precedent, orice fraudare, din interior, a BRD, ar fi fost posibilă. În acele vremuri romul analfabet funcțional, Mihai Stan din Sinteşti se înhăitase cu Claudiu Cercel, cu Dana Bājescu şi cu Marius Mazilescu, pentru a fabrica dosare de credit.

Prima lovitură a trupei a fost realizată în anul 2008, cu credite de investiţii de peste 3 milioane de euro, pentru Wilde Rose Metal şi Casanova în paralel cu credite credscor care erau utilizate pentru acoperirea dobânzilor. Odată acordate, de tandemul Dana Bajescu – Marius Mazilescu, creditele s-au volatilizat fraudulos.

Între 2010 şi 2011, Stan şi Cercel au finalizat şi creditul Alram Servinvest, în valoare de 1,1 milioane euro, care, de asemenea, s-a volatilizat fără rambursare. Operaţiunea s-a derulat în Sucursala Academiei, sub identitatea falsă a lui Stan şi în baza documentelor, la fel de false, întocmite de cei doi artizani.

Claudiu Cercel l-a prezentat pe Stan sub numele de Teodorescu, motivul fiind că acesta fusese arestat de DNA, cu un an în urmă. Cei doi ştiau că documentele “bancabile“ale firmei Alram erau false.

S-a gândit oare, vreun moment, “Teodorescu”, prezentat la BRD Academiei de vicele Cercel, în anul 2010, pentru o aşa-zisă garantare a firmei Alram, cu suma de 250.000 euro, să returneze banii furaţi din BRD Dorobanţi, prin creditul Wilde Rose? A verificat cineva provenienţa banilor?

Aflat sub oblăduirea lui Cercel, analfabetul Stan alias Teodorescu, a “învăţat “, peste noapte, să scrie, să citească şi să semneze. Documentul de mai jos este edificator.

Document 1

Cartea de identitate a lui Stan, într-o nouă prezentare şi sub o altă identitate, cea a “onorabilului domn” Teodorescu, a fost falsificată în anul 2010. O dată foarte importantă, domnule vicepreşedinte Cercel, nu-i aşa?

Tandemul Cercel – Stan a avut şi tentative eşuate în BRD, cum a fost cea cu creditul pentru Cereal Agromix, deoarece ţiganul tocmai fusese arestat de DNA. Apoi cele pentru Agregat Mix şi AHM Construct, care au fost salvate datorită vigilenţei funcţionarilor BRD sau a ofiţerilor DIICOT. Ghinion! Nu toate merg aşa cum ţi-ai propus…

Claudiu Cercel – activităţi intense între Pieţele Financiare şi BRD Dorobanţi

Claudiu Cercel opera majoritatea “combinaţiilor “de credite, în Grupul Dorobanţi, alături de Dana Bajescu sub atenta supraveghere a părintelui spiritual, Dragoş Diaconescu.

După finalizare, în Dorobanţi, câmpul de acţiune fraudulos se mută în alte unităţi BRD, în aşa fel încât acei clienţi, care deja ciuruiseră BRD Dorobanţi cu un prim credit, să nu poată fi depistaţi dar să îşi continue activitatea frauduloasă.

Cazul Mihai Stan este mai mult decât relevant şi arată “modelul de business” după care acţiona gruparea Bajescu – Diaconescu – Cercel.

Claudiu Cercel dădea instrucţiuni pe un domeniu care ieşea din sfera lui de activitate dar dacă ar fi acţionat onest, aceasta nu ar fi fost o problemă. Lipsa de onestitate a lui Cercel, reflectată în mail-urile prezentate în articolele anterioare, a dus la crearea unei vulnerabilităţi imense, pentru BRD.

Document 2

Informaţiile în legătură cu demersurile lipsite de onestitate ale lui Claudiu Cercel sunt foarte relevante, deoarece în dosare penale diferite, din proprie iniţiativă sau sfătuit precar, acesta a minţit, declarând că nu cunoaşte nimic despre clienţi şi creditele obţinute de acestia prin reţeaua BRD, domnia sa fiind “dedicat” Trezoreriei şi Pieţelor Financiare.

Situaţia care rezultată din mail-urile prezentate, este tocmai pe dos. Cercel a intervenit, în mod constant, în reţeaua BRD, combinând împreună cu Dana Bajescu sau insistând persuasiv, la alte grupuri, pentru “clienţi personali “, nepunând, niciodată. în copie (la cc) persoana care superviza activitatea reţelei de Sucursale şi Agenţii a BRD.

Declaraţiile diferite date în faţa a mai mulţi procurori, se bat cap în cap. Nu-i aşa că e simplu să induci procurorii, în eroare?

Una este când discuţi cu un procuror care te-a urmărit şi ştia ce-ţi poate pielea aşa cum e situaţia procurorului George Militaru şi alta este când discuţi cu un procuror, “apreciat” de americani pentru talentul narativ al enormităţilor, aşa cum este Mirel Rădescu.

Năucitoarele înregistrări audio intre Cercel, Diaconescu, Stan şi o funcţionară din BRD

Mafia ţigănească nu se făcea nimic, în BRD, atâta timp cât Bajescu sau Cercel erau plecaţi din ţară, pentru că aceştia aveau propriile metode de lucru, paralel bancare, în BRD.

Despre camaradul Claudiu Cercel vă prezentăm mai jos doar una din numeroasele conversaţii care probează faptul că acest personaj era parte a capului bicefal al fraudelor din BRD.

Înregistrări audio DIICOT

 Apel telefonic din data 24.08.2012, ora 14h06. Cercel îl sună pe Diaconescu.

Conversaţia este nefirească, folosind un limbaj codat. Cercel doreşte să afle dacă “totul este bine”, fiind stresat de dosarul Alram, care se afla în lucru la DNA.

Pe de altă parte, Cercel se angajase, împreună cu Diaconescu şi cu romul analfabet Stan, la finalizarea unui nou credit, respectiv dosarul AHM Construct, care era în lucru la BRD, la Sucursala Academiei.

Cercel: Alo!

Diaconescu: Să trăiţi. Încă-n vacanţă.

Cercel: Vă salut. Da sunt în Italia.

Diaconescu: Acum am venit şi eu, şefu’, de acolo, dar am fost la altă staţiune.

Cercel: Da?…Am înţeles. Şi sunteţi bine?

Diaconescu: Cu capu’ nu o duc bine, dar în rest sunt ca lumea, să ştii.

Cercel: Da? Deci totu’ a fost bine, până la urmă?

Diaconescu: Da şefu’, da, da.

Cercel: Da, aproape.

Diaconescu: Aproape că a fost 6 ore (nota redacţiei : 6 luni / Alram ) în afara regulilor, da cred că e bine acuma.

Cercel: Da…Bravo, mă bucur…Noi cam după…, după 5 septembrie, ne întoarcem şi noi. 

Diaconescu: Da?…Eu vreau să vă urez un concediu minunat şi vă aştept… şi vă aştept cu drag şefu’.

Cercel: Mulţumesc mult de tot, mulţumesc mult.

Diaconescu: Da?

Cercel: Şi ne vedem când ne întoarcem.

Diaconescu: Păi, al dvs .

Cercel: Numai bine, la revedere o zi bună.

La numai patru minute de la încheierea conversaţiei cu Cercel, la ora 14h13,  nerăbdător, Diaconescu îl sună pe romul Mihai Stan, reconfirmând, telefonic, rolul lui Cercel în filiera creditelor ţigăneşti. În acest caz era vorba despre AHM Construct.

Se observă că Diaconescu şi Stan, fără a pronunţa explicit numele lui Cercel ci doar spunând că “a sunat“, ştiau exact despre cine şi ce este vorba.

Diaconescu îl apelează pe Stan, care răspunde :

Stan: Să trăiţi !

Diaconescu: A sunat.

Stan: Da? Bravo !

Diaconescu: Pe data de 5 vine acasă.

Stan: Pe data de 5? Bravo, bravo !

Diaconescu: Da.

Stan: Da, da.

Diaconescu: Dacă mai putem rezista până atunci ar fi bine. Da?

Stan: Rezistăm, cum să nu.

Diaconescu: Da?

Stan: Hai, te pup!

Diaconescu: Pa.

Întors din Italia pe data de 5 septembrie, 2012, Cercel nu şi-a mai putut duce la îndeplinire planul pe care îl avea în legătură cu creditul AHM Construct, acesta fiind zădărnicit de ofiţerii DIICOT, care s-au sesizat  şi au notificat BRD-ul.

Creditul fraudulos Alram, care-l stresa pe Cercel şi despre care discuta telefonic, codat, cu Diaconescu, fusese preluat, de asemenea, de DIICOT, de la DNA. Ex-ofiterul Diaconescu intrase în posesia unei informaţii, oarecum “ruptă“, cu care l-a liniştit pe Cercel. Ceea ce nu ştia Diaconescu era faptul că procurorul Militaru era deja pe urmele lor, chiar legat de acest dosar.

Din conversaţie mai rezultă că  bandă “trebuia să reziste”. Acest lucru însemna să plătească câteva luni de dobânzi pentru alte credite, pentru a nu fi provizionate şi a nu atrage atenţia conducerii BRD. Astfel, creau suveici!

Uitaţi, mai jos, cum “bancherul“ analfabet, Stan alias Teodorescu, ştia detalii bancare despre procedura provizioanelor din BRD.

Stan devenise un geniu, mai ales de când avea doi profesori atât de elevaţi, ca Bājescu şi Cercel. Aceştia îl învăţaseră totul despre cum poţi să prosteşti BRD şi cât durează perioada de prostire, respectiv cam 3 luni (90 de zile), timp în care agenţia/sucursala nu înregistra pierderi cu creditul care urma să nu mai fie rambursat, niciodată. Acest lucru trebuia disimulat cât mai mult.

Înregistrări audio DIICOT

Convorbire telefonică din data de 07.03.2012, ora 16h22. Mihai Stan este apelat de o funcţionară BRD de la serviciul pre contencios:

……

Funcţionar BRD          :  Deci situaţia s-a complicat. Dosarul a ajuns la pre-contencios.

Dacă nu mă puteţi ajuta cu un telefon, să sun acolo, să văd cum rezolv problema, sau…să mă puneţi în legătură cu domnul HARICI MARIUS, noi o să demarăm alte proceduri.

Stan Mihai                  : Da.

Funcţionar BRD          : V-am zis, noi trebuie să căutăm firma. Nu se poate, o echipă se va deplasa la sediul firmei de acolo, la domiciliul dlui HARICI, şi intrăm pe altă procedură care se pare că nu…( neinteligibil )…

Stan Mihai                  : Da’ a depăşit nouăzeci de zile, ce s-a întâmplat ?

Funcţionar BRD          : Nu pot să vă dau informaţii, pentru că…

Harici era Parici, şoferul lui Mihai Stan iar o analiză documentată a procurorului Militaru George ar fi putut pune în evidenţă şi alte lucruri zdrobitoare despre mafia Stan – Cercel- Teodorescu ( în fapt, tot Stan).

În concluzie, o parte din banii obţinuţi din credite, se rulau în suveică, pe o perioadă de 3 – 6 luni, pentru plata dobânzilor şi ratelor de credit, pentru a da o aparenţă de credibilitate şi de derulare normală, fără incidente de plată, creând clienţilor, în paralel, o imagine de aparentă onestitate.

Garanţiile erau supraevaluate fiind de regulă bunuri imobile fără vocaţie de garanţie bancară sau cu valori reale nesemnificative.

Apoi firmele fantomă creditate şi cu banii “topiţi”, intrau în insolvenţă, ajutate de o firmă prietenă la care aveau câteva datorii mici, faţă de creditul uriaş, furat. În acest fel, pentru următorii trei ani, firmele fantomă erau protejate de creditori.

Nici firma de insolvenţă nu era oarecare, iar doamna Dana Bajescu şi dl Marius Mazilescu pot da informaţii relevante, la DIICOT, în acest sens.

Astfel urmele criminalilor bancari se pierdeau iar creditele nu se mai returnau din considerente “rezonabile“ invocate foarte serios, cum ar fi: criza mondială, cearta acţionarilor, situaţia dificilă a unui client cu datorii, etc. Garanţiile urmau să fie “executate “, după ieşirea din insolvenţă, dacă respectivele credite nu se rambursau. Un mecanism extrem de simplu.

*

Urmărind declaraţiilor date în faţa procurorilor DIICOT de Dana Bajescu şi de Claudiu Cercel, acestea par a fi reproduceri din Manualul Infractorilor, în care ei livrează doar poveşti fără a vorbi, niciodată, despre crimele comise cu pasiune şi premeditare, pe care le-au ascuns, ani şi ani, faţă de autorităţi. Aşa procedează țeparii, în general.

Anchetele şi procesele sunt în curs de derulare. Cei doi, Bajescu şi Cercel, au avut dovezi compromiţătoare, unul despre celălalt, iar la momentul declanşării acţiunii DIICOT, în anul 2012, iși facuse loc o oarecare teamă, între ei, în legătură cu posibilitatea ca vreunul să ”ciripească“, făcând vreun denunţ pentru a se proteja.

Odată lucrurile lămurite, prin “filiera“ formată din numeroase persoane, de diverse profesii, din jur, sprijinul reciproc şi schimbul permanent de informaţii între cei doi a continuat şi continuă şi astăzi, speculând permanent ignoranţa procurorilor.

Minciunile Danei Bajescu şi ale lui Claudiu Cercel, livrate permanent ofiţerilor DIICOT şi celor ai DNA, astăzi sunt desfiinţate cu probe indubitabile, nu cu vorbe goale, cu fapte, nu cu delaţiuni, scoţându-se astfel la lumină adevărata faţă a celor doi.

Personaje sinistre, adevăraţi infractori de drept comun, Claudiu Cercel şi Dana Bajescu au fost capul bicefal al fraudelor din BRD.

(va urma)

 

1 COMENTARIU

  1. O poveste trista si urata cu asa zisi bancheri care au fost pe mânā cu tiganii din Sintesti pentru a distruge BRD-ul, sperând si manipulând ca aceste credite se vor pierde prin noianul de credite neperformante ale BRD.

    De aici si curajul criminal al asa zisilor bancheri.

    Cercel, Bajescu, Mazilescu : o sleahta de infractori cu ifose de oameni cinstiti.

    Hotul neprins e totdeauna negustor cinstit, nu-i asa !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here