Cine este vinovat că statul se împrumută tot mai scump

0
1004

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că statul s-a confruntat în unele situaţii cu „costuri foarte mari” la atragerea de bani de pe piaţă, dar pune acest lucru „strict” pe seama declaraţiilor politice făcute „fără temei”.

Ministrul Finanţelor a spus că a strâns o „mapă cu declaraţiile liderilor politici, şi nu numai, din România” care au contribuit la creşterea costurilor de finanţare ale statului.

„O să arătăm publicului larg în următoarele zile cum ieşirile în piaţă ale Ministerului Finanţelor uneori s-au soldat cu necumpărarea din piaţă a unor sume de bani pentru că erau costurile foarte mari sau chiar când a trebuit să luăm pentru finanţarea curentă ne-a costat ceva în plus şi sunt strict motivele declaraţiilor politice făcute fără temei”, a spus Teodorovici.

„Tu când spui că inflaţia va fi de 12%, când însuşi guvernatorul Băncii Naţionale spune clar că de la 5,2 inflaţia va scădea, tu cum susţii asta?” sau când se fac declaraţii de genul „nu mai trimiteţi bani în ţară, dragi români, că cineva vi-i fură, cu siguranţă” ori să întrebi dacă „mai sunt bani de pensii sau de salarii” (o referinţă la o întrebare adresată de preşedintele Iohannis premierului Dăncilă). Când tu întrebi sau laşi să se înţeleagă că nu ar mai fi bani ca stat până la final de an să asiguri exact ceea ce doare, pensia, salariul, veniturile populaţiei cel din piaţă, investitorul, în titluri de stat, deja are un semnal, vine cu cu un cost mai mare atunci când cumpără titluri de stat, îţi face o ofertă mai scumpă”, a argumentat el, citat de hotnews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here