Cine face legile: Pentru Darius Vâlcov, cele 2 societăţi, E.ON Energie şi Engie România, sunt doar una singura: „E.ON Engie“

0
1029

Consilierul pe probleme economice al premierului, Darius Vâlcov, a anunţat taxarea companiilor din energie, însă acesta nu cunoaşte nici măcar companiile pe care le va afecta această taxă.

Darius Vâlcov a vorbit despre impozitul mic pe care l-a plătit compania „E.ON Engie“, dar şi alte companii din energie, exemple pe care le-a dat pentru a justifica impunerea de către Guvern unei taxe de 2% pe cifra de afaceri pentru toate aceste companii.

Iniţial se propusese un procent de 3%. A coborât la 2%, având în vedere istoricul acestor companii, care nu le avantajează. Exemple: E.On Engie România, cu cifră de afaceri de 4,8 miliarde de lei anul trecut, a plătit impozit raportat la cifra de afaceri de 0,9 la mie. Electrica Furnizare, la o cifră de afaceri de 3,8 miliarde, a plătit un impozit de 0,7 la mie”, a declarat Darius Vâlcov.

Cu toate acestea, E.ON şi Engie sunt două firme separate, lucru pe care consilierul economic al premierului al trebui să îl ştie. Drept urmare, aceste două firme au cifre de afaceri diferite şi plătesc impozit diferit. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here