Cifrele halucinante ale companiilor de stat

0
817
contractia economica

Astazi dimineata am intervenit la Digi24 pentru a discuta despre o noua masura necesara RECONSTRUCTIEI economiei: eficientizarea companiilor de stat:

– Nivelul cumulat al subventiilor suportate din bugetul public in ultimul deceniu se ridica la 63 de miliarde RON, de doua ori mai mult decat intreg pachetul de masuri anuntat de guvern pentru sprijinirea mediului de afaceri in contextul actual (mai multe fonduri nu s-au alocat, pentru ca „nu sunt bani”)- Metrorex inregistreaza o pierdere de 55%, in timp ce media profitului companiilor din regiune (Budapesta, Varsovia, Praga) este de 11%. CFR Calatori are o pierdere de 129%, in timp ce companiile similare din regiune obtin un profit de 5% (toate veniturile CFR Calatori se duc numai pe salarii, care au crescut cu 38% doar in ultimii 3 ani). HALUCINANT! Atasat cifrele financiare publice ale acestor companii.

Aceste companii trebuie salvate in contextul pandemiei Covid-19, dar CONDITIONAT de un plan de restructurare pe urmatorii 5 ani. In caz contrar, daca aceste companii primesc subventii neconditionate, stimulam furtul si incompetenta pe banii contribuabililor! Dezvolt toate aceste reforme in ultimul capitol al cartii “Economia in vremea coronavirusului”, unde explic cei 10 piloni necesari pentru RECONSTRUCTIA economiei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here