China investește 450 de miliarde de dolari în agricultură

0
2955
China investește 450 de miliarde de dolari în agricultură

Una din cele mai mari bănci chineze, Agricultural Development Bank of China, a acceptat să acorde credite în valoare de cel puțin 3.000 de miliarde de yuani (450 miliarde de dolari) până în 2020 pentru modernizarea sectorului agricol din China.

Ministerul chinez al Agriculturii și Agricultural Development Bank of China, care acordă credite în conformitate cu politica Guvernului chinez, au semnat un acord destinat protejării securității alimentare naționale, sprijinirii acestui sector pentru a putea face afaceri peste hotare și dezvoltării industriei de semințe din China. De asemenea, acest acord are drept obiectiv creșterea eficienței industriei agricole chineze și îmbunătățirii veniturilor în mediul rural.

Vor să reducă sărăcia

Agricultural Development Bank of China va fi responsabilă pentru oferirea de servicii financiare, inclusiv produse financiare și stabilirea dobânzilor. La începutul acestui an, Agricultural Development Bank of China a anunțat că intenționează să acorde credite în valoare de 3.000 de miliarde de dolari pentru a reduce sărăcia via investiții în agricultură. Agenția de presă Xinhua nu a precizat dacă angajamentul anunțat duminică este separat de planul anunțat în luna mai.

Preia gigantul Syngenta

Recent, compania chineză de stat ChemChina și-a îmbunătățit oferta pentru preluarea furnizorului elvețian de pesticide și semințe Syngenta la 43 de miliarde de dolari. Preluarea Syngenta de către o companie chineză a dat naștere la îngrijorări în SUA, dar ulterior autoritățile americane au aprobat această tranzacție.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here