CG Sevilla – colaborare cu mediul universitar

0
994

În continuarea activităților de colaborare ale Consulatului General al României la Sevilla (CG Sevilla) cu mediul universitar în zona de competență, în data de 21 iunie, dl Bogdan Stănescu, consul general, a avut o întâlnire cu rectorul Universității din Cadiz (UCA), dl. Francisco Piniella și vicerectorul pentru Relații Internaționale, dl. Rafael Jiménez.

La întâlnire au participat și dl.Fernando Estrella, Consul Onorific al României în provincia Cadiz și dna. Maria Pop, director al Institutului Cultural Român de la Madrid.

Întâlnirea a avut loc într-un cadru amical, reprezentanții UCA fiind foarte receptivi la stabilirea de noi colaborări cu mediul universitar din România, pe diferite domenii.

De asemenea, aceștia au răspuns pozitiv la propunerea CG Sevilla de a organiza, împreună cu oficiul consular român, evenimente culturale, sens în care s-a convenit introducerea în agenda de evenimente a UCA pentru anul 2023 organizarea “Zilei României la UCA”.

Totodată, discuțiile au vizat, pe lângă amplificarea colaborării bilaterale în domeniul cooperării universitare, și dezvoltarea, în colaborare cu UCA, de proiecte de promovare a culturii și tradițiilor românești în rândul societății locale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here