Cel mai important eveniment european al anului 2016 dedicat neuropatiei diabetice are loc in Romania

0
1634
România devine în septembrie 2016 centrul științific în domeniul neuropatiei diabetice, pe plan european, cu prilejul celei de-a 26-a Întâlniri Anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice NEURODIAB din cadrul Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD).

Evenimentul se va concentra pe zona de cercetare a neuropatiei diabetice și va include sesiuni de comunicari orale și prezentari de postere, simpozioane și dezbateri științifice, oferindu-le participanților oportunitatea de a prezenta și descoperi noutățile din domeniul prevenției, al depistării și tratamentului acestei complicații a diabetului zaharat.

Astfel, unii dintre cei mai experimentați specialiști din domeniu neuropatiei diabetice se vor reuni la București, pentru a dezbate cele mai actuale date și rezultate științifice din sfera neuropatie diabetice, promovând evoluția cunoașterii științifice, în toate aspectele implicate.

Printre experții în neuropatie diabetică prezenți la cea de-a 26 Întâlnire Anuală a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice se vor numără prof. dr. Andrew Boulton (fost președinte al EASD, Marea Britanie), prof. dr. Simona Frontoni (președinte NEURODIAB EASD, Italia), prof. dr. Dan Zielger (Germania), prof. dr. Peter Kempler (Ungaria), dr. Henning Andersen (Danemarca), prof. dr. Pietro Cortelli (Italia), prof. dr. Rayaz Malik (Marea Britanie), dr. Luciano Bernardi (Italia), prof. dr. Solomon Tesfaye (Marea Britanie), dr. Tamas Varkony (Ungaria), prof. dr. Rodica Pop-Bușui (SUA), prof. dr. Eva Brill (Canada), prof. dr. Eva Feldmann (USA) și mulți alții.

„Acest meeting NEURODIAB – EASD este un privilegiu pentru lumea medicală românească, reunind în țara noastră comunitatea internațională a experților în neuropatie diabetică. Selectarea României în calitate de gazdă a întâlnirii NEURODIAB – EASD 2016 și a Societății de Neuropatie Diabetică – NeuroDiab, în calitate de partener stiintific si organizator local reprezintă o încununare a eforturilor noastre în derularea multiplelor activități de educație medicală continuă și a implicării științifice susținute în sfera neuropatiei diabetice. Această întâlnire confirmă, practic, evoluția zonei de neuropatie diabetică din România, raportată la standardele europene.”, a declarat conf. dr. Ioan A. Vereșiu, președintele Societății de Neuropatie Diabetică – NeuroDiab.

Programul evenimentului se va concentra pe progresele științifice din sfera neuropatiei diabetice și va avea o abordare comprehensivă a domeniului, prin teme precum: Terapia patogenetică în neuropatia diabetică; Funcțiile sistemul nervos autonom și disfuncțiile asociate somnului; Retinopatia diabetică; Neuropatia autonomă; Prevalența crescută a polineuropatiei diagnosticate și nediagnosticate la subiecți cu sau fără diabet care participă în inițiative educaționale naționale; Mecanisme ale hipoxiei în diabet; Depășirea maladaptărilor bioenergetice la hiperglicemie; Complicațiile urologice și disfuncția autonomă în diabet.

Vor fi organizate sesiuni orale pe teme care vizează toate dimenisunile neuropatiei diabetice – tratament, patogeneză, diagnostic și durere și sesiuni de postere despre patogeneză și tratament, neuropatia autonomă, epidemiologie și diagnostic.

Cea de-a 26 Întâlnire Anuală a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice oferă și un moment special participanților tineri: Premiul tinerilor cercetători NEURODIAB. Doi dintre cei care vor susține prezentări și au cel mult 40 de ani pot participa la categoria „cea mai bună prezentare orală” sau „cea mai bună prezentare sub formă de poster”. Câștigători vor fi anunțați în timpul evenimentului și vor primi un premiu de 800 euro.

Evenimentul este creditat cu puncte EMC.

Pentru mai multe detalii despre înscriere, accesați: https://www.neurodiab.org/ro/Neurodiab_2016.aspx

Organizator științific: Grupul de Studiu pentru Neuropatie Diabetică NEURODIAB – EASD

Organizator local: Societatea de Neuropatie Diabetică NeuroDiab

NEURODIAB este un grup de studiu al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului care se axează pe aspectele clinice și experimentale ale neuropatiei diabetice. Obiectivul central al NEURODIAB se fundamentează în jurul promovării progresului informației, în toate aspectele asociate neuropatiei diabetice, printr-o cooperare activă între diabetologi și profesioniști din domenii conexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here