Cei care obțin bani din chirii intră în vizorul ANAF

0
3420
anaf
ANAF începe verificarea mai amănunțită a contractelor de închiriere, printr-o campanie de informare a proprietarilor de locuințe, urmată de acțiuni de control și sancțiuni unde se constată nereguli.
“În cazul chiriilor, primul pas este că am pus la punct o campanie de informare și vrem să pornim prin a discuta cu administratori de bloc, în blocurile mai mari unde știm că exist zone sensibile, să informăm proprietarii. Până la urmă, dacă vrem conformare voluntară din partea proprietarilor care închiriază, primul pas este să îi informăm și să știe la ce să se aștepte în caz că nu declară. Pasul doi este să mergem în control și să îi sancționăm”, a explicat Presedintele ANAF Dragoș Doroș.
Fenomenul închirierii pe sume modice

El a precizat că încheierea unor contracte de închiriere pe sume modice “este un fenomen” observat la ANAF. Președintele Fiscului a menționat, însă, că și până acum proprietarii care închiriază erau verificați, însă această activitatea nu era prioritară pentru ANAF.

“Noi nu putem să spunem că nu controlăm proprietarii, dar nu a fost un focus pentru noi. În momentul acesta, proprietarii care obțin venituri din chirii devin un focus pentru noi. Primul pas este campania de informare, pasul doi este de control”, a adăugat Doroș.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here