Cea mai veche meserie din lume…

0
4349
cea mai veche meserie din lume

In Rusia, o tara cu 143 milioane de locuitori, afecţiunea falsă este învăţată şi apoi vândută. Această realitate este descrisă de Peter Pomerantsev în cartea sa „Nimic nu este adevărat şi totul este posibil: inima suprarealistă a Noii Rusii”.

Într-o Rusie suprarealistă care incearca sa stabilească incidența dialectică între vis și acțiunea socială, între activitatea poetică, psihanaliză și actul revoluționar, în care gangsterii iubesc arta şi rockerii duri se visează îngeri, este normal ca tinere superbe, blonde irezistibile cu ochi albaştri să pornească la vânătoare de averi cu citate din Puşkin sau Maiakovski. Iar arta vânătorii de avere, o meserie în sine, se învaţă la şcoală.

Peter Pomerantsev, un ziarist britanic cu origini ruse, a început să viziteze frecvent Rusia în urmă cu aproape zece ani, ca producător de reality show-uri pentru televiziune

The Daily Beast a publicat un extras din cartea lui Pomerantsev în care acesta descrie academiile căutătoarelor de aur, în care tinerele sunt învăţate cum să-i cucerească pe milionari. Iar noua Rusie nu duce lipsă de milionari.

Academia căutătoarelor de aur din Moscova este şcoala unde găsirea unui bărbat cu foarte mulţi bani devine o profesie pentru tinerele rusoaice. Academia este mare, cu săli din marmură falsă, oglinzi uriaşe şi detalii aurite. Alături există un spa şi un salon de frumuseţe. Un aranjament practic: mai întâi cursuri, apoi înfrumuseţare. Profesoara, cu licenţă în psihologie si un MBA , de o severitate maxima, este trecută uşor de 40 de ani.

Studentele au plătit mii de dolari pentru fiecare săptămână de cursuri. Sunt zeci de astfel de „academii” în Moscova şi St. Petersburg, cu nume precum „Şcoala Gheişelor” sau „Cum să fii o femeie adevărată”.

La Moscova , dupa ce si-a abandonat cariera, a ajuns si Elena Cucicovschi, unde a urmat „Academia de feminitate“, a lucrat cu cei mai renumiţi psihologi, cunoscând unii dintre cei mai competenţi oameni din domeniu.

Dupa care, revenind in tara, Elena a reuşit să dezvolte unul dintre cele mai complexe workshop-uri dedicate artei de a fi femeie, învăţând mii de femei cum să-şi dezvolte energia feminină si să-şi redobândească feminitatea.

Autoarea programului „Arta de a fi femeie by Elena Cucicovschi“, a lansat „Şcoala seducţiei“ în Bucureşti, printre workshop-urile acestuia numărându-se „Tainele seductiei“, „Arta flirtului“ şi „Şcoala gheişelor moderne“.

 Printre cele mai puternice arme de seducţie ale unei femei, Elena Cucicovschi aminteşte magia privirii, magia atingerii, magia gesturilor, amprenta vocală, magia cuvintelor.

„Dacă privim un bărbat mai mult decât durează privirea comună (1-2 secunde), adică îl privim cel putin 4 secunde, el înţelege altceva, asta deja devine un joc între sexe.

Daca îl privim 7 secunde, asta este suducţie. Privirea este podul între bărbat şi femeie, sărutul sufletului. Privirea femeii este ca un semafor pentu bărbaţi: poate fi roşu, galben sau verde“.

Energia feminină poate fi dezvoltată prin practici energetice feminine. Pentru femeile care nu ştiu să facă acest lucru, Elena recomandă să acţioneze prin inspiraţie maximă, nu prin putere şi voinţă exagerată.

Voinţa este pentru bărbaţi, dorinţa – pentru femei.  În momentul când primeşti plăcere de la tot ce faci şi de la tot ce te înconjoară, eşti în energie feminină.

Feminitatea înseamnă să iubeşti, să creezi şi să savurezi. Responsabilitatea distruge femeia. Cu cât mai multe responsabilităţi ne asumăm, cu atât mai mult suntem în energie masculină. E firesc să avem responsabilităţi, nu suntem copii, dar aceste responsabilităţi trebuie să se potrivească unei femei. Când ştim că arătăm foarte bine, flirtam şi cochetăm cu propria imagine in oglinda. De ce nu am face asta şi cu un bărbat?

Oliona a fost una dintre elevele profesoarei roşcate de la Moscova, cea cu MBA şi cu  zâmbetul persistent , dar fals si  isi aminteste despre lectiile primite.

„Prima întâlnire cu milionarul este guvernată de un principiu important: niciodată să nu vorbeşti despre tine. Ascultă-l. Lasă-l să creadă că îl găseşti fascinant. Află-i dorinţele. Studiază-i pasiunile. Apoi schimbă-ţi comportamentul în funcţie de ce descoperi.” Fetele îşi notează conştiincios ce le învaţă instructoarea. „Teoria afacerii ne învaţă o lecţie importantă: întotdeauna cercetează cu atenţie dorinţele consumatorului.”

 „Să nu porţi niciodată bijuterii la prima întâlnire. Bărbatul ar trebui să creadă că eşti săracă. Fă-l să vrea să-ţi cumpere bijuterii. Să te duci la el într-o maşină ca vai de ea. Fă-l să vrea să-ţi cumpere una mai bună.”

 „Du-te într-o zonă scumpă a oraşului”, continuă profesoara. „Uită-te încurcată la o hartă şi prefă-te că te-ai rătăcit. Un bărbat înstărit s-ar putea să vină să te ajute.”

Acum este absolventă. „Vreau un bărbat care să stea sigur pe picioarele sale, un bărbat care să mă facă să mă simt la fel de în siguranţă ca în spatele unui zid de stâncă.” Cu alte cuvinte, fata vrea un bărbat cu bani. A învăţat să vorbească astfel la o academie de căutătoare de aur.

În mod normal, Oliona n-ar da atenţie unui om ca Pomerantsev, însă producătorul o va aduce într-un show de televiziune: „Cum să te măriţi cu un miliardar”. Propunerea a schimbat tot. Oliona este nerăbdătoare să-şi spună lumii povestea. Învăţăturile căutătoarelor de aur au devenit unul din miturile preferate ale Rusiei. Librăriile sunt pline de cărţi din care fetele află cum să impresioneze milionarii.

Peter Listerman ,un peşte rotofei (meserie ilegală) – peţitor, după cum se descrie el –, este o celebritate de televiziune. Fetele îl plătesc pentru a le face cunoştinţă cu bărbaţi bogaţi. Bărbaţii bogaţi îl plătesc să le facă cunoştinţă cu fete. Agenţii săi, adolescenţi homosexuali, caută prin gări tinere cu picioare lungi, fete suple venite la Moscova în căutarea  norocului. Listerman le spune fetelor sale „pui”. „Vin-o la mine dacă eşti în căutarea unui pui”, sună reclamele sale, în care apar poze cu frigărui de pui pe băţ.

Oliona locuieşte într-un apartament nou, strălucitor, cu micul său câine, un animal agitat şi nervos. Apartamentul este una dintre arterele principale care duc în lumea miliardarilor moscoviţi, Rublevka. Bărbaţii bogaţi îşi duc amantele acolo pentru a putea ajunge uşor la ele în drum spre casă. Oliona a venit în Moscova din Donbas, o regiune minieră din Ucraina unde legea o fac liderii mafioţi. Mama sa a fost coafeză. Oliona a studiat aceeaşi profesie, dar mica afacere a mamei sale a dat faliment. Fata a venit la Moscova fără aproape nimic când avea 20 de ani. Şi-a găsit de lucru ca stripteuză la un cazinou, Fetele de Aur. Dansa bine, iar aceasta a ajutat-o să-şi găsească un finanţator. Acum câştigă cât câştigă în mod obişnuit o amantă – 4.000 de dolari pe lună, un apartament, o maşină şi două vacanţe pe an de câte o săptămână în Turcia sau Egipt. Milionarul primeşte în schimbul averii corpul suplu şi bronzat al tinerei oricând vrea, o fată întotdeauna radiind de fericire şi deschisă la orice.

„Ar trebui să le vezi feţele fetelor de acasă. Sunt moarte de gelozie”, povesteşte Oliona.

Dacă s-ar întoarce înapoi acolo? „Niciodată. Ar însemna că am dat greş.”
Acum are alte necazuri pe cap. Amantul i-a promis o maşină nouă în urmă cu trei luni, dar încă nu i-a dat nimic. Se teme că o s-o părăsească. „Tot ce se vede în acest apartament este al lui. Nimic nu-i al meu”, spune fata privind spre apartament ca spre o scenă, nu o casă în care locuieşte. Iar dacă amantul se plictiseşte de ea, Oliona rămâne fără casă. Va rămâne pe străzi, cu un câine nervos şi câteva rochii. Aşa că fata îşi caută un nou sponsor. Aici îi este de folos academia căutătoarelor de aur, un fel de educaţie pentru adulţi.

Până când îşi găseşte un nou finanţator, va trebui să fie foarte prudentă. Una din gărzile actualului amant o verifică periodic, dar într-o manieră elegantă. Alte fete sunt supravegheate mai strict: camere de luat vederi, detectivi.
Terenul de manevră al Olionei este o constelaţie de cluburi şi restaurante create aproape exclusiv cu scopul de a-i ajuta pe sponsori să-şi găsească fete şi pe fete să-şi găsească finanţatori. Bărbaţii sunt cunoscuţi ca „forbes-işti (de la lista Forbes a celor mai bogaţi)”. Fetelor li se spune „tiolki”, adică viţele. Este o piaţă unde cumpărătorul este rege: sunt sute de viţele pentru fiecare forbes-ist.

Seara începe la Galeria. În partea opusă este o biserică din cărămidă roşie. Pare un vapor uriaş care pluteşte prin zăpadă. Lângă restaurant, în parcare şi de-a lungul bulevardului sunt parcate maşini negre. Încruntate, gărzile de corp îşi aşteaptă fumând stăpânii, care stau înăuntru. Galeria este creaţia lui Arkady Novikov. Restaurantele sale asigură serviciile de catering pentru Kremlin. Fiecare restaurant are o altă temă: Orientul Mijlociu, Asia. Galeria este o amestecătură de coloane cu mese negre şi covoare de perete englezeşti. Scaunele şi mesele sunt în aşa fel aşezate încât pot fi văzuţi cei care stau în alte colţuri. Iar cele mai vizibile sunt femeile. Ele stau la bar, atente să-şi comande doar apă: o invitaţie pentru forbes-işti să le cumpere băutură mai scumpă. „Ha, ce naive sunt”, spune Oliona. „Toţi ştiu acum acest truc.” Fata comandă un cocktail şi sushi: „Întotdeauna mă prefac că nu am nevoie de nimic de la niciun bărbat şi asta îi atrage”.

La mijlocul nopţii, Oliona se îndreaptă spre ultimul club. O armată de Bentleyuri şi Mercedesuri blindate şi întotdeauna negre avansează încet spre intrare. Aproape de intrare, mii de tocuri înalte alunecă şi saltă pe gheaţă neagră, ca într-un dans de balet. Mii de zeiţe blonde îşi sprijină de bare spinările bronzate, dar acum udate de ninsoare. Aerul iernii este perturbat de mii de buze îngroşate care imploră să fie lăsate înăuntru. Nu este un spectacol de modă, ci ţine de muncă. Seara aceasta este şansa pentru aceste fete să-şi deschidă calea dansând sau radiind peste bariere de obicei imposibil de trecut de bani, armate private şi garduri de securitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here