Cea mai mare scădere pentru burse după Brexit

0
2866
scaderi-bursa

Scăderea acțiunilor Deutsche Bank s-a extins în întreaga industrie şi a dus la o scădere puternică a burselor europene, care vor încheia cea mai slabă săptămână de după votul pentru Brexit.

Acţiunile creditorului german s-au prăbuşit cu 8,4%, îndreptându-se spre cea mai mare scădere din iunie, după ce a primit amenda de 14 miliarde de dolari din partea Departamentului de Justiţie din SUA. Royal Bank of Scotland şi Credit Suisse au scăzut de asemenea cu peste 4,8%.

A șasea zi de scădere

Scăderile în lanţ ilustrează vulnerabilitatea revenirii din ultima perioadă, în ultima săptămână creditorii europeni scăzând cu 5,3%, ştergând aproape o treime din câştigurile din ultimele două luni.NIndicele Stoxx Europe 600 a pierdut 0,5% în Londra, scăzând pentru a şasea oară în şapte zile.

Îngrijirările legate de creditori și teama investitorilor că băncile centrale nu vor extinde măsurile de stimulare a economiei, au tras în jos indicele de referinţă pentru a doua săptămână consecutiv. Indicele a pierdut 2% în ultimele cinci zile, iar nivelul de tranzacţionare este la minimul ultimelor şase săptămâni.

BMW și Volkswagen pe minus

În timp ce preşedintele BCE Mario Draghi a lăsat de înţeles săptămâna trecută că nu este nevoie de măsuri suplimentare de relaxare fiscală, măsurile deja luate au ridicat semne de întrebare în legătură cu profitabilitatea creditorilor.

Acţiunile din Italia şi Portugalia au scăzut cel mai puternic în vestul Europei, în condiţiile în care majoritatea industriilor din Stoxx 600 au scăzut. Indicele DAX al bursei din Frankfurt a înregistrat un declin de 1,1% în condiţiile în care scandalul Deutsche a lovit puternic bursa. BMW şi Volkswagen au scăzut de asemenea cu peste 2%.Fiat Chrysler a scăzut cu 2,2% după ce a anunţat că este posibil să recheme în fabrici 1,4 milioane de maşini şi campioane, în timp ce firma britanică SVG Capital a scăzut cu 4,8%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here