Cea mai mare creştere a preţurilor producţiei industriale din UE s-a înregistrat în Letonia şi România

0
715

Datele publicate de Oficiul European de Statistică arată că preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,7% în zona euro şi cu 0,9% în Uniunea Europeană în luna iunie, comparativ cu perioada similară din 2018, Letonia şi România fiind pe primul loc în rândul statelor membre.

Cele mai mari creşteri lunare ale preţurilor producţiei industriale au fost raportate în Letonia (5,6%), România (4,7%) şi Cipru (4,2%), iar cel mai semnificativ declin în Danemarca (minus 2,6%), Grecia (minus 1,2%) şi Portugalia (minus 1,1%).

Conform datelor Eurostat, preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,6% în zona euro şi în UE, în iunie comparativ cu luna precedentă.

Singurele creşteri lunare ale preţurilor producţiei industriale au fost raportate în Letonia (1,7%), Estonia şi Cipru (ambele cu 0,3%), iar cel mai semnificativ declin în Lituania (minus 2%), Grecia (minus 1,9%) şi Danemarca (minus 1,7%).

În iunie, comparativ cu luna precedentă, România a înregistrat un declin de 0,5% al preţurilor producţiei industriale, după o creştere zero în mai.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here