Ce trebuie să știm sau cum trebuie să procedăm la cumpărarea unei locuinte. Care sunt etapele achiziției imobiliare, de la vizionare și până la intrarea în posesia cheilor.

0
715

Odată ce am stabilit care sunt prioritățile și bugetul disponibil, trecem la o cercetare online pentru a găsi apartamente sau case, mai vechi sau mai noi, care corespund criteriilor noastre. Posibil să revizuim așteptările inițiale, să căutăm în alte zone, alte tipuri de proprietăți sau chiar să amânăm achiziția.

Momentul ales pentru vizionare ar trebui să fie unul în care putem evalua cât mai realist viața de zi cu zi în acel loc și să avem suficientă lumină încât să nu ne scape vreun detaliu.

Întotdeauna facem poze, luăm măsurători și notăm observațiile. Cerem explicații pentru orice element care ne atrage atenția și stăm oricât e nevoie pentru a ne asigura că avem toate informațiile.

Facem câteva explorări ale zonei pentru a ne asigura că ne dorim să trăim acolo pentru următorii 10-20 de ani. În special în cazul caselor, facem o vizionare cu un specialist în structuri de rezistență sau construcții. Acesta ne va spune ce documente tehnice trebuie să cerem vânzătorului.

Nu negociem prețuri, nu plătim avansuri și nu semnăm nimic înainte de a avea copii ale tuturor documentelor casei pentru că acestea pot releva informații care afectează valoarea proprietății sau chiar schimbă decizia de achiziție.

Abia după ce specialistul în construcții ne dă ok-ul, iar avocatul a verificat documentele de proprietate, trecem la negocierea prețului și condițiilor de predare-primire a casei. Apoi mergem la un notar diligent care verifică toate documentele, semnăm contractul de vânzare-cumpărare, virăm banii și intrăm în posesia proprietății.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here