Ce reprezintă termenul „valoare intrinsecă”?

0
8030

În general termenul este definitoriu în mai multe cazuri şi se referă la activul de suport cu valoare esențială, inerentă.

În domeniul ecologiei valoarea intrinsecă este dată de formele de mediu și de viață care au propria stare, nederivata din intervenţia umană.

Economic vorbind, niciun bun său serviciu nu are valoare intrinsecă, cu excepția prețului său (a se vedea valoarea de utilizare), care reprezintă reflectarea poziției sale în funcţie de cerere și ofertă și nu neapărat de calitate.

Dacă ne referim, în acest context, la o companie sau la un activ, evaluarea acestora este este bazată pe percepția reală a valorii, în care sunt incluse toate aspectele legate de afaceri, ţinând cont de toţi factorii, tangibili și intangibili.

Fundamental, valoarea activului suport este ferm separată de valoarea sa de piață sau de prețul acțiunilor. Se bazează în principal pe factorii cantitativi (capital, venituri, profit) și factorii calitativi (management al calității, capital intelectual, înregistrări anterioare). Valoarea intrinsecă a unei firme poate fi mai mică sau mai mare decât valoarea sa, acest lucru indicând faptul că o companie poate fi subevaluată sau supraevaluată.

 Opţiunea de tranzacţionare este dată de diferența dintre prețul de exerciţiu şi prețul de piață, al unei opțiuni, la un moment dat.

Înregistrarea contabilă a valorii intrinseci se face în baza unui document exprimat în termeni monetari, validat prin semnătură şi ştampilă atestând astfel vechimea sau circumstanțele în care aceasta a fost dobândită.

La final nu uitaţi, toate plantele și animalele de pe planetă au valoare intrinsecă, indiferent dacă oamenii le pot sau nu le pot folosi sau dacă le găsesc sau nu, atrăgătoare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here