Ce inseamna SWIFT ?

0
5063

Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT), în limba română, Societatea pentru Telecomunicații Financiare Interbancare Mondiale, este o rețea globală de comunicații care facilitează timp de 24/24h schimbul internațional securizat al instrucțiunilor de plată între bănci, bănci centrale, corporații multinaționale și firme majore de valori mobiliare, în special pentru transferurile bancare internaționale. Băncile utilizează, de asemenea, codurile şi pentru schimbul de alte mesaje între ele.

 Codul Swift are formatul standard al codurilor de identificare bancară (BIC) și reprezintă codul unic de identificare pentru o anumită bancă.

În prezent, la nivel mondial, există peste 40.000 de coduri SWIFT „live” atribuite partenerilor conectați în mod activ la rețea. Mai mult decât atât, există mai mult de 50.000 de coduri suplimentare, utilizate pentru tranzacții manuale, care sunt atribuite participanților pasivi.

Sistemul a fost implementat în anul 1977, în Belgia, aceasta incluzând în prezent peste 6500 de membri din peste 180 de țări care, împreună procesează de peste 100 de miliarde de mesaje în fiecare an (aproximativ 300 de milioane de mesaje în fiecare zi).

SWIFT este marca înregistrata a S.W.I.F.T. SCRL companie cu sediul în La Hulpe, Belgia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here