Ce înseamnă Euro-2020: Străzi reabilitate, 500 de autobuze noi, Centrul Vechi modernizat, Metrou terminat!

0
2263
Ce înseamnă Euro-2020
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit, sâmbătă, la lansarea logo-ului pentru Campionatul European din 2020, despre ce măsuri trebuie luate la nivelul Bucureștiului pentru organizarea Euro – 2020.
Euro 2020 e o realitate, însă oficialii fie că ei sunt de la Guvern sau de la Primărie apar în fața presei, anunță proiecte și apoi le abandonează! E cazul Guvernului care și-a asumat realizarea Magistralei 6 de metrou care să lege Bucureștiul de Aeroportul Henry Coandă. Care e foarte probabil că nu va fi terminat la timp.
Ce a promis Firea
Acum în lumina reflectoarelor a apărut Gabi Firea. Primarul susține că vor fi achiziţionate 500 de autobuze, vor fi reabilitate străzi şi modernizat Centrul Vechi, fiind gata şi documentele pentru magistrala de metrou M6. ”Vom implementa toate măsurile şi rigorile cerute de UEFA. Vreau să aveţi întreaga garanţie funcţională şi administrativă în acest sens. Am reuşit să votăm, la iniţiativa mea, planul urbanistic zonal pentru magistrala M6 care face legătură între aeroport şi Gara de Nord, unde dintre condiţiile puse. Sunt gata toate documentele pentru finanţarea europeană, pentru ca aceste investiţii, care sunt în sarcina Ministerului Transporturilor, să fie îndeplinite cu sprijinul Primăriei Capitalei. Această magistrală va avea 14 kilometri, 12 staţii şi va determina ca drumul dintre gară şi aeroport să dureze doar 25 de minute. Pentru a asigura un transport public eficient, suntem în procedură de licitaţie pentru achiziţionarea a 500 de autobuze noi, parcul auto va fi 30 la sută ecologic, va fi unul nou şi modern”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea.
Termenul e 2021

În urmă cu două săptămâni, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, afirmase că este posibil ca magistrala 6 de metrou, între Capitală şi aeroportul Henri Coandă, să fie gata în 2020, an în care Bucureştiul va găzdui patru meciuri la Campionatul European de Fotbal, însă termenul asumat oficial pentru tronsonul de metrou rămâne 2021.

Bucureşti se adaugă celor 12 oraşe care vor găzdui turneul european. Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediţie şi, cu ocazia acestei ediţii istorice a turneului, Arena Naţională din Bucureşti va găzdui în iunie 2020 trei partide din grupe şi una din optimi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here