Ce a primit Primăria Bucureștiului, deocamdată, în contul celor 100 de milioane de euro plătite pentru autobuzele Otokar: apă clocotită în interior, după ce instalația de încălzire s-a stricat, pene de cauciuc, ușa de la cabina șoferului blocată, plus multe probleme tehnice

0
805

Noi probleme pentru autobuzele pentru care Primăria Bucureștiului plătește 100 de milioane de euro. Zeci de călători au fost evacuați dintr-un autobuz, după ce instalația de încălzire s-a stricat, iar autobuzul a fost inundat de apă clocotită.

In imaginile filmate în autobuz de un călător, se vede că este vorba despre unul dintre autobuzele Otokar, care au început să circule prin București pe 1 decembrie, deci a rezistat eroic doar 3 săptămâni. Autobuzul circula pe ruta 783, între Piața Unirii și aeroportul Otopeni.

Un alt autobuz Otokar, care circula pe ruta 335, era tras pe dreapta, joi seara, în apropierea Arcului de Triumf, după ce a făcut pană. Nu este prima dată când apar probleme. Unul dintre autobuzele noi s-a stricat chiar în prima zi pe traseu. Ușa de la cabina șoferului a rămas blocată. De asemenea, sindicaliștii din Societatea de Transport București spun că noile autobuze au mai multe probleme tehnice.

“Da, autobuzele turceşti circulă, vai steaua lor! Au început să aibă şi probleme la sistemul de direcţie… E de tot râsul. Mercedesurile sunt net superioare şi după 10 ani, cât au acum, faţă de un Otokar nou. În afara faptului că sunt noi şi bine legate acum, nimic nu funcţionează cum trebuie. Să vedem după doi ani. Atât le dau, nu 10 ani… O să vedeţi…”, a declarat Valer Ciobănescu pentru “Evenimentul Zilei”, președintele Sindicatului Șoferilor din STB.

Primăria Capitalei a negat până acum că ar fi existat aceste incidente și defecțiuni. Anul viitor, în București vor ajunge alte 300 de astfel de autobuze.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here