Cataramă: „La Banca Naţională avem o gaşcă de comunişti care urmează ordinele socialiştilor grupaţi în PSD – ALDE şi ţin cursul de schimb la un nivel care nu reprezintă realitatea în România”

0
1013

Viorel Cataramă, membru PNL, a lansat un atac dur la adresa Băncii Naţionale a României, de la sediul Bursei de Valori Bucureşti, unde îşi lista compania pe sistemul alternativ de tranzacţionare.

Viorel Cataramă a apreciat că, în prezent, Banca Naţională a României, prin cursul de schimb leu euro practicat, încurajează importurile, omorând sectorul privat, exemplificând:

„Aş vrea să fiţi conştienţi de faptul că în România se întâmplă un lucru groaznic şi anume creşterea salariilor din pix, fapt care a generat creşterea preţului tuturor producătorilor, fie că sunt în industrie, fie că sunt în agricultură, iar producătorii români nu mai pot să-şi vândă produsele sau şi le vând din ce în ce mai greu, fie în străinătate fie în România. Asta se întâmplă pentru că avem o gaşcă, pe care eu aş numi-o criminală, de comunişti, în Banca Naţională, care urmează ordinele socialiştilor grupaţi în PSD – ALDE şi ţin cursul de schimb la un nivel care nu reprezintă realitatea în România. Astfel încât, astăzi, Banca Naţională, prin politica pe care o face şi din cauza acestei grupări la vârf, de comunişti, că nu pot să îi numesc altfel, împreună cu guvernul socialist, încurajează importurile şi fac dependentă România de importuri şi de împrumuturi. Omoară producţia, omoară exporturile şi omoară sectorul privat”.

Toate s-au scumpit în România dramatic, numai cursul nu s-a scumpit, cea mai ieftină marfă astăzi, surprinzător, este euro, a mai spus domnul Cataramă, care a adăugat: „Cel mai bine pentru comercianţi este să aducă marfă din import şi să vândă ieftin în România, în condiţiile în care toţi producătorii români au costuri din ce în ce mai mari, fie cu salariile, fie cu materiile prime, fie cu energia şi combustibilul”.

Domnul Cataramă a mai menţionat: „Numai de la 1 ianuarie 2017 preţurile la ouă au crescut cu 30%, la energie cu vreo 20%. Cursul s-a devalorizat cu două procente. Deci, de la 4,5 la 4,65 sunt cam două procente. Dacă lucrezi cu o rată de profit, să spunem, între 5% şi 10% această rată a fost mâncată de creşterea preţurilor. Şi atunci, după părerea mea, cursul ar trebui să fie oricum peste 5 lei (n.r. pentru un euro), spre 5,3 – 5,4 lei.

Trebuie să urmărim creşterea preţurilor care a avut loc în România odată cu devalorizarea monedei naţionale, a mai spus Viorel Cataramă, continuând: „Altfel, sigur, rata inflaţiei în România, trebuie să accept că nu este la nivelul creşterii preţurilor din România. De ce? Pentru că a fost ancorată de importurile ieftine”.

Potrivit d-lui Cataramă, Liviu Dragnea şi Olguţa Vasilescu ar trebui să primească premiul Nobel pentru politică şi economie fiindcă au reuşit să găsească izvorul bunăstării.

„Cresc salariile, dar de unde, care este baza economică de creştere a salariilor? Nu există. Baza economică este prăbuşirea sectorului privat, a exporturilor şi a creşterii importurilor şi, evident, a dependenţei României de importuri şi de împrumuturi”, a precizat Viorel Cataramă.

Toate detaliile pe:

http://www.bursa.ro/viorel-catarama-ataca-banca-nationala-din-ringul-bursei-339933&s=piata_de_capital&articol=339933.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here