Cătălin Ivan, candidatul ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională la Președinția României:

0
1175

„În România, Parlamentul a fost acaparat de o Oculta. Asistăm la eforturi uriașe din partea instituțiilor statului, pe baza unei legislații strâmbe, de a proteja privilegiile unei clase politice corupte și aservite unor interese străine românilor. Doar partidele parlamentare dispun de zeci milioane de euro pentru campaniile electorale, bani publici pe care apoi, culmea sfidării, și-i decontează, doar reprezentanții lor au dreptul de a decide, discreționar, cine candidează și cine nu și tot ei sunt cei care numără voturile. Sistemul electoral este cea mai mare fraudă din România deoarece el înseamnă furtul votului liber având legea în mână“

„ADN salută motivarea Curții Constituționale cu privire la depășirea cadrului legal de către Biroul Electoral Central! În motivarea judecătorilor se arată clar că BEC-ul a încălcat legea atunci când a analizat candidaturile depuse pentru funcția de Președinte al României și a încercat să influențeze în mod neconstituțional procesul electoral. A fost un atac la adresa statului de drept din România, o uzurpare de atribuții și un partizanat evident în favoarea partidelor parlamentare.

Întreaga arhitectură electorală din România se află astăzi în slujba unei oculte parlamentare. Partidele parlamentare, alături de președintele în funcție, sunt cele care promovează legi care să îi favorizeze atât în alegeri, cât și în sărăcirea bugetului de stat cu multe milioane de euro care ajung în teșchereaua camarilelor de partid.

Toată această campanie electorală, în lipsa intervenției CCR, era gândită ca un blat de proporții neatinse până în prezent între partidele parlamentare.  S-ar fi dorit o campanie liniștită, plictisitoare, fără soluții, fără dezbateri, în care trei să conteze și restul de patru să facă figurație.

De la numărul aberant al semnăturilor necesare pentru depunerea unei candidaturi, tratamentul discriminatoriu al BEC-ului față de candidații care nu fac parte din Ocultă, la finanțarea oneroasă din bani publici a campaniilor electorale ale partidelor parlamentare (cu tot felul de împrumuturi fictive prin „bidoane colectoare“ și cheltuieli ilegale) și până la frauda dovedită cu tabletele STS și la cine numără voturile (adică tot ei între ei) – tot acest sistem ocult este gândit să funcționeze împotriva partidelor noi și ale candidaților independenți. O Românie în care nu avem dreptul la alegeri libere este o Românie fraudată și furată, o mascaradă pusă în scenă de cei foarte puțini în dauna celor foarte mulți.

În acest context ocult al unui blat generalizat în această campanie, ca să întărească o dată în plus tot ceea ce am afirmat mai sus, candidatul PMP, Theodor Paleologu, îi propune un pact lui Iohannis pentru a-l susține pe Dacian Cioloș ca nominalizare pentru funcția de comisar european. O fi aflat și domnul Cioloș că nu va mai fi niciodată premier, în ciuda retoricii de campanie, câtă vreme deja Iohannis s-a înțeles cu Barna asupra acestui troc electoral și ei reprezintă, în spatele ușilor închise, adevăratul tandem Președinte-Premier la aceste alegeri“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here