Cât îi costă pe britanici ieșirea de pe piața UE

0
2646
brexit
Pierderi de 66 de miliarde de lire sterline și scăderea PIB-ului cu 9,5% ar însemna pentru Marea Britanie ieșirea de pe piața UE.
Ieşirea definitivă a Marii Britanii de pe piaţa Uniunii Europene după desprinderea ţării de Blocul comunitar riscă să genereze pierderi de 66 de miliarde de lire pe an pentru economia britanică, iar PIB-ul ar putea scădea cu aproape 10%, arată documente ale Trezoreriei citate de presa de la Londra.

Cifrele dezastrului

Conform documentelor, citate de publicaţiile The Times şi The Independent, Marea Britanie riscă să aibă pierderi de 66 de miliarde de lire (73 de miliarde de euro) anual în cazul unui “Brexit dur”, o separare totală de structurile pieţei unice europene.În plus, potrivit cifrelor guvernamentale, valoarea PIB-ului britanic ar putea scădea cu 9,5%.

Un studiu din aprilie

Cifrele, conţinute în documente guvernamentale, se bazează pe un studiu controversat publicat în luna aprilie, înaintea referendumului pe tema Brexit, de fostul ministru britanic al Finanţelor George Osborne. Departamentul britanic al Trezoreriei a anunţat că menţine aceste cifre, potrivit cotidianului The Independent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here