Carabulea, Comănescu, Hagi și Murad, printre oamenii cu afaceri în HoReCa ajutați de statul român

0
1333
Aurelian Marin, Ionuț Nedea, Gabriel Comănescu, Mohammad Murad, Gheorghe Hagi, Florin Cârstocea

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a dat o veste foarte bună pentru antreprenorii din sectorul HoReCa, care au aplicat cu succes pentru schema de ajutor de stat dedicată lor: sumele au început să le fie virate în conturi.

Instituția a publicat listele celor 39.498 de beneficiari plătiți în total până la data de 27 ianuarie a.c. pentru cele trei măsuri gestionate și implementate. Mai exact, este vorba despre 17.368 de beneficiari pentru prima sesiune a Măsurii 1 (Microgranturi), 13.836 pentru Măsura 2 (Granturi pentru capital de lucru) și alți 8.294 pentru HoReCa.

În județul Constanța, pentru ultima măsură, 529 de firme din HoReCa au primit ajutoare de în valoare totală de 121.939.277 lei. Printre ele se regăsesc societăți ale unora dintre cei mai importanți oameni de afaceri locali.

Cele mai mari prime le-au primit Amarino SRL, aparținând lui Aurelian Marin, și Tale Travel SRL, deținută de Sabin Marian Târșoagă și Cristina Leolea. Fiecare din firme a primit câte 3.940.800 de lei.

Pe locul al treilea este Creative Eye SRL, care deține agenția LitoralulRomanesc.ro și este condusă de Ionuț Nedea, căreia i s-a plăatit în total 3.866.712 lei.

Peste 2,2 milioane lei a primit General Hotel Grup, deținută de Carabulea Oprea Nicolae, fiul celebrului milionar din Sibiu Ilie Carabulea.

Complex Tineretului, din Costinești, deținut de Nicușor Mihăilescu, a primit 2,14 milioane lei.

Pe poziția a șaptea este Lascu Bros, deținută de familia Lascu, a primit 2.011.449 lei.

Vega International Travel, unde acționar majoritar este Gabriel Comănescu, a primit 1.664.180 lei.

Pe listă mai apare și firma prin care Gheorghe Hagi deține hotelul Iaki (1,11 milioane lei), dar și Perla Majestic, a lui Mohammad Murad (1,01 milioane lei).

Marina & Santis SRL, firma deținută de Ion Dumitrache, președintele Organizației Municipale PSD Constanța, și de soție, care are în portofoliu hotelul Bavaria Blue, a primit 568.033 lei. Cei doi au mai primit 284.116 lei, pe o altă firmă, Eurosantis.

Pe listă apare și Complexul Palas Pelican, despre care presa spune că este controlat de fostul senator PSD Tit Liviu Brăiloiu, cu puțin peste 407.000 lei.

Grup Petrol Marin, R.H.C. City Crown și Hotel Central, care sunt controlate de Florin Cârstocea, au primit în total 342.666 lei.

Ajutoare de stat au primit și cele mai importante restaurante din județ, lucru normal, de altfel, pentru că au fost printre cele mai afectate de criză.

Cea mai mică sumă acordată este de 2.082 lei.

„Banii au ajuns la băncile partenere și, până la sfârșitul acestei luni, toți beneficiarii vor fi plătiți! Este vorba de a doua prorată în valoare de peste 1,2 miliarde de lei, care închide, astfel, programul”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Lista cu cei 529 de beneficiari din județul Constanța pentru măsura HoReCa o găsiți mai jos. Am ordonat-o în ordindea descrescătoare a sumelor primite, de la ce mai mare la cea mai mică.

Etapele de înscriere, interogarea automată a bazelor de date, verificarea și evaluarea, apoi etapele de contractare, decontare, plată și raportare, toate au fost duse la bun sfârșit datorită echipelor din cadrul instituției și Agențiilor pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului, ale partenerilor din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale și, nu în ultimul rând, eforturilor susținute ale partenerilor bancari. Concret, preverificarea și evaluarea electronică au fost realizate pentru un volum total de 122.952 de aplicanți, dintre care: 29.250 la prima sesiune a Măsurii 1, 22.226 pentru Măsura 2, 27.736 la fosta Măsura 3, preluată acum de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru care s-a efectuat înscrierea și preverificarea electronică, 33.555 în ceea ce privește cea de-a doua sesiune a Măsurii 1 și 10.185 pentru HoReCa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here