Cand te loveste un copac fara frane

0
3249

Deci, nu am o prietenie cu Orbán, poate ne-am văzut de câteva ori în context și nici nu cred că e vreo fată mare în politica de la București, dar să fi acuzat că ceri bani pentru campania ta electorală când ești o persoană publică / politică – deci o persoană cu anumite influențe în viața publică, asta-i totuși prea mult. Asta ar fi ca și cum președintele Obama ar fi fost acuzat în campania lui de strângere de fonduri electorale că-și folosește influența de senator – sau, în turul doi, influența de coșcogeamite Președinte al Americii. Este o nerozie, este împotriva bunului simț și-al rațiunii unei campanii electorale – unde candidatul își adună fondurile de campanie din donații. Ce mai încolo încoace, are iz de făcătură politică, de poliției politică – aici s-a întrecut măsura.

Și mai e un aspect care, bineînțeles, scapă DNA-ului, cum se face că postul de televiziune nu este pus sub acuzare – pt că este postul de televiziune care dorește să fie plătit în numerar / Cash. Asta-mi sună la fel de dubios ca un caz – încă în lucru, unde cineva este acuzat de înșelăciune în vânzarea / cumpărarea unei proprietăți – dar notarul care-a încheiat afacerea nu este acuzat. Legea romană prevede / ne obligă să încheiem actele de vânzare / cumpărare la notar – adică în fața notarului, care este singurul îndrituit legal să ATESTEZE LEGALITATEA TRANZACȚIEI IMOBILIARE – în acest caz.

Până la urmă notarul este chemat și el la DNA – dar asta după mai mulți ani și – în egală măsură, dacă nu chiar cu mult mai important, după ce a primit deja o condamnare de la Instanțe judecătorești care n-au ținut cont de acest “mic-amănunt” – notarul și locul încheierii tranzacției. Sper ca notarul să ajungă la DNA – adică să nu-l lovească cumva vreun copac fără frâne – nu de alta dar și aici sunt interese de Numa Numa. Într-un asemenea caz, proba nu poate veni / nu poate fi – declarația celui care-a declarat deja în fața notarului că totul e conform înscrisului, că e de-acord cu prețul, că a primit banii, etc, etc. Ar fi o declarație falsă, care urmărește un alt scop decât aflarea adevărului – scopul declarat al unei urmăriri penale.

Oricum, sunt multe de spus, dar acum mă bucur pentru amândoi. Îmi pare însă rău de Tăriceanu, viața lui politică e într-un mare impas – din aceleași motive, ale interpretării abuzive, cu rea credință aș zice, a unor declarații – a unor declarații, nimic altceva. Cred că a început un război pe care nu-l poate termina singur – și până la Dumnezeu te mănâncă Sfinții – și slavă Domnului, dacă nici noi n-om avea sfinți – de care să ne ferim, atunci cine? Enjoy :))

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, miercuri, să respingă contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind ridicarea controlului judiciar în dosarul în care fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, a fost trimis în judecată de DNA, hotărârea fiind definitivă.

Magistraţii instanţei supreme au decis revocarea controlului judiciar în cazul lui Ludovic Orban în dosarul în care fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei este acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală, decizia fiind definitivă, informează mediafax.ro.

Ludovic Orban, fost candidat al Partidului Naţional Liberal (PNL) şi prim-vicepreşedinte al formaţiunii politice, a fost trimis în judecată fiind acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, cauza fiind înregistrată pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here