Călin Rechea: Aceşti bolnavi iresponsabili care ne guvernează

0
984

Indicii bursieri s-au prăbuşit şi costurile de finanţare ale statului au crescut accelerat. Acestea sunt doar primele efecte ale anunţării unor măsuri pentru creşterea veniturilor bugetare, “ambalate” frumos într-o supradoză de populism, cum este “taxa pe lăcomie”.

Din păcate, economia nu funcţionea­ză după “perceptele” incompetenţilor iresponsabili care ocupă acum “cuibul de cuci” de la Palatul Victoria.

Nici măcar dacă i-ar lega pe toţi românii de glie sau ar taxa cu 100% toate veniturile lor, care ar fi repartizate apoi după nevoi, pe care doar guvernanţii le ştiu cel mai bine.

În ceea ce priveşte introducerea opţiunii de retragere a banilor din fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II, aceasta arată extraordinara incompetenţă a ministrului de finanţe Eugen Teodorovici.

Datele oficiale din noiembrie 2018 privind investiţiile fondurilor din Pilonul II de pensii arată că 62,4% din cele 48,18 miliarde de lei acumulate reprezintă investiţiile în obligaţiuni de stat.

Dacă românii îşi vor exercita opţiunea lichidării contului personal din Pilonul II, atunci administratorii trebuie să vândă titlurile de stat, urmarea fiind creşterea explozivă a costurilor de finanţare ale statului. Iar acesta nu este decât efectul imediat, care se va trans­mite în lanţ la nivelul întregii economii, indiferent de evoluţia dobânzii de politică monetară a BNR.

“Ordonanţa lui Teodorovici confirmă intrarea României în faliment”, scrie senatorul liberal Florin Cîţu pe contul său de Facebook. În opinia sa, “toţi indicatorii arată recesiune după prezentarea ordonanţei care omoară sectorul privat şi readuce socialismul în România”.

Fostul bancher Lucian Isar a declarat pentru o publicaţie financiară online că “ordonanţa lui Teodorovici nu va trece în forma propusă, ci este doar subiect de negociere cu “patronii’ industriilor”.

Chiar dacă este doar un “balon de încercare”, utilizarea unor astfel de tactici de negociere, când povara o suportă populaţia, descalifică orice acţiune a actualilor guvernanţi, ale căror acţiuni disperate din ultima perioadă ameninţă însăşi existenţa României ca stat unitar.

Aceşti idioţi bolnavi care ne conduc nu înţeleg sau nu doresc să înţeleagă că factorul economic este determinant pentru coeziunea unei societăţi, iar patriotismul pe care îl afişează nu a fost niciodată mai gol de conţinut.

Proiectul OUG arată de ce este absolut necesară modificarea de urgenţă a Constituţiei, chiar şi numai pentru eliminarea acestui instrument aflat la dispoziţia guvernului. Iar dacă tot s-ar modifica legea fundamentală a statului, ar fi necesară şi introducerea unor limite extrem de dure pentru mandatele celor care ocupă poziţii importante în stat: un singur mandat de 4 ani, fără nicio excepţie. După aceea fiecare este liber să-şi utilizeze competenţele în sectorul privat şi să devină milionar, astfel încât să nu mai fie necesare nici aberaţiile economice şi sociale numite pensii speciale. Cu alte cuvinte, este absolut necesară eliminarea în totalitate a “profesiei” de politician.

Să sperăm că România va rezista până la următoarele alegeri. Din păcate, “evoluţia” scenei politice din ultimele trei decenii arată că speranţele sunt aproape inexistente.

În aceste condiţii, singura şansă pentru România este prăbuşirea completă a economiei, care să creeze condiţiile pentru un nou început, un început pe care l-am ratat după criza de la sfârşitul deceniului trecut.

Toate detaliile pe:

http://www.bursa.ro/acesti-bolnavi-iresponsabili-care-ne-guverneaza-40800637

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here