Ca la gradiniţă: grupa mică, mijlocie şi grupa mare. Eugen Teodorovici: Vom cataloga firmele după trei criterii, categorii A, B şi C

1
1197

Firmele din România vor fi administrate de Fisc după un nou criteriu – clasa de risc la care sunt încadrate: risc mic, risc mediu sau risc ridicat, potrivit unui proiect legislativ adoptat deja de Camera Deputaţilor.

Ca să se poată aplica, proiectul trebuie însă promulgat de şeful statului şi publicat apoi în Monitorul Oficial.  

Potrivit noii legi, adoptată de deputaţi (vot decisiv) încadrarea firmelor va fi făcută în baza unor proceduri publice şi va figura în mediul online.    Din 2019 se va introduce ratingul fiscal, conform unei declaraţii facute de Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.  

El a specificat faptul că au fost făcute câteva amendamente în Parlament la OUG-urile 25 şi 89. Una dintre urmările legislative este că firmele vor fi împărţite pe trei criterii: A, B şi C, iar firmele care vor fi încadrate în prima categorie vor beneficia şi de anumite facilităţi.  

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, anunţa săptămâna trecută că vor avea loc modificări pe legislaţie.   “Vom cataloga firmele după trei criterii, categorii A, B şi C.

În prima categorie să fie acele firme care nu au obligaţii faţă de terţi. Este important pentru mine ca în special cu terţii să-ţi respecţi obligaţiile. Deci un comportament corect faţă de terţi faţă de stat. Dacă tu, firmă, eşti în această categorie trebuie să ai anumite facilităţi, nu ştiu, nu mai ai controale, finanţările să fie altfel, un tratament care să încurajeze, să ducă la conformare voluntară”, a spus Teodorovici.  

“Nu trebuie să ne uităm la firme după mari, mici şi mijlocii. Nu, după felul în care îşi respectă în piaţă obligaţiile faţă de stat şi faţă de terţi”, a explicat ministrul Finanţelor.

 

1 COMMENT

  1. Dar Statul in ce categorie se incadreaza? Primariile locale, institutiile bugetare, toti isi platesc cu mare intarziere datoriile generand blocaje imense si pierderi firmelor care nu reusesc sa-si plateasca furnizorii.
    Credeam ca le-am vazut pe toate dar nu. Incompetenta si minciuna sunt la putere.
    “Multumesc” celor care nu s-au prezentat la vot.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here