Bursele incep noul an in acelasi mod in care au incheiat 2017: cu noi maxime record

0
1067

Actiunile de pe bursele asiatice au ajuns la o serie de noi maxime in contextul in care apetitul la risc a fost impulsionat de mai multe statistici privind activitatea manufacturiera ce au confirmat o crestere sincronizata in economia mondiala, scrie Reuters.

Activitatea a fost intensa, in special in Europa, fapt ce a dus la o evolutie pozitiva a obligatiunilor emise in Europa si la avansul monedei unice pana la un maxim al ultimilor trei ani fata de dolar.

Investitorii s-au aratat foarte interesati si de pietele emergente, avand ca rezultat ajungerea  pe un varf record al actiunilor filipineze, la un maxim al ultimilor 24 ani pe bursa din Thailanda si la un maxim al ultimului deceniu in Hong Kong.

MSCI, indicele burselor asiatice din afara Japoniei a avansat cu 0,4%, dupa ce ieri crescuse cu 1,4 procente. Indicele a ajuns la 579,46 puncte si se tot apropie de maximul istoric de 591,5 atins la sfarsitul anului 2007.

In acelasi cadru, vestitul Wall Street a inceput 2018  in acelasi mod in care l-a incheiat pe cel precedent, atingand o noua serie de recorduri istorice. Dow Jones a urcat cu 0,42% procente, S&P a castigat 0,83%, iar Nasdaq a avansat cu 1,5%.

“Intinderea revenirii economice este extraordinara”, spune Alan Ruskin, analist macro la Deutsche Bank.

“Economia globala si activele riscante sunt acum intrate serios intr-un cerc virtuos, in care cresterea impinge activele riscante mai sus, aceste sprijinind apoi cresterea”, a adaugat el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here