Bunurile RCS & RDS asupra cărora DNA a instituit măsura asigurătorie a sechestrului , până la concurenţa sumei de aproximativ 3 milioane de euro, ar putea fi executate

0
1430

Aceasta, în cazul în care se va constata prin hotărâre judecătorească definitivă vinovăţia RCS & RDS cu privire la pretinsele fapte penale investigate, informează un raport al DIGI Communications N.V., publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„În legătură cu investigaţia desfăşurată de Direcţia Naţională Anticorupţie din România cu privire la care am informat piaţa şi investitorii în cadrul prospectului de ofertă publică iniţială din data de 26 aprilie 2017, în cadrul amendamentului la prospect din data de 8 mai 2017 , cât şi în cadrul raportărilor publice ulterioare, aducem la cunoştinţă faptul că, în data de 7 iunie 2017, DNA a instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri ce aparţin RCS & RDS SA (filiala Societăţii) până la concurenţa sumei de 13.714.414 lei (aproximativ 3 milioane de euro). În cazul în care se va constata prin hotărâre judecătorească definitivă vinovăţia RCS & RDS SA cu privire la pretinsele fapte penale investigate, este posibil ca aceste bunuri să fie executate până la concurenţa sumei care face obiectul sechestrului”, se spune în documentul citat.

Potrivit sursei citate, tot în data de 7 iunie 2017, Ioan Bendei, membru în Consiliul de Administraţie al RCS & RDS, DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la spălare de bani. În cazul lui Ioan Bendei, DNA a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 7 iunie 2017.

„Ca urmare a instituirii unei astfel de măsuri, dl. Bendei Ioan este supus anumitor obligaţii şi restricţii de comunicare. Vor fi luate măsurile necesare pentru ca niciuna dintre acţiunile precizate mai sus să nu afecteze în mod semnificativ activitatea RCS & RDS SA sau a Societăţii”, se precizează în raport.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au instituit miercuri sechestru, în vederea confiscării, asupra unor bunuri în valoare de peste 30 de milioane de lei, în dosarul privind vânzarea de către Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a drepturilor de televizare pentru meciurile din Liga I, informează DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, în vederea confiscării speciale procurorii anticorupţie au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor ce aparţin societăţilor comerciale Bodu SRL (până la concurenţa sumei de 16.771.659 lei) şi RCS & RDS SA (până la concurenţa sumei de 13.714.414 lei).

Tot în acelaşi dosar, DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 7 iunie, faţă de Ioan Bendei, la data faptelor administrator al societăţii RCS & RDS, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Pe 17 mai, DNA a dispus începerea urmăririi penală faţă de societăţile RCS & RDS, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani, şi Bodu SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

La aceeaşi dată, Serghei Bulgac, la data faptei director general al companiei RCS & RDS, a fost şi el pus sub învinuire pentru spălare de bani.

În acelaşi dosar, pe 5 mai, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile şi faţă de Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, Dumitru Dragomir ar fi pretins suma de 3,5 milioane de euro, din care ar fi primit 3,1 milioane de euro de la Bendei, în scopul atât de a îndeplini, cât şi de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum şi de a îndeplini acte contrare acestora, în contextul cesionării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I.

Suma de bani ar fi fost mascată ulterior sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune, încheiat între o firmă controlată de Dumitru Dragomir şi compania de televiziune prin cablu, susţin anchetatorii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here