Bunurile confiscate de Fisc vor fi vândute online, fără a se face o evaluare de către stat  

0
941

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, afirmă că susţine valorificarea pe site-urile de vânzări a bunurilor confiscate de stat, renunţându-se la o evaluare făcută de către autorităţi, iar în cazul imobilelor plecându-se de la valoarea notarială pe care acestea o au.

“Dacă vă uitaţi în punctele vamale, statul ţine blocate toate punctele vamale. Sunt sute, mii de maşini care zac efectiv, de ani de zile. Pe de altă parte, sunt tot felul de bunuri care se confiscă, care se pun în depozite, care sunt sparte, care sunt furate şi atunci… Sau casele care se confiscă… Ce face ANAF-ul? Cheltuie bani ca să facă evaluări, evaluări care nu sunt cele care justifică preţul, pentru că ele nu se vor vinde la acel preţ”, a afirmat Teodorovici, la un post de televiziune.

În acest context, ministrul Finanţelor a spus că doreşte o “abordare modernă” a acestui aspect, şi anume să nu mai existe evaluări, ci licitaţii.

“Maşinile, toate aceste bunuri vor fi vândute online, se licitează, fără să fac o evaluare ca stat. Aceste site-uri care sunt foarte bine cunoscute, cu care putem face un protocol, marfa confiscată se vinde prin acest sistem şi fiecare-şi obţine partea de profit”, a afirmat Teodorovici.

În ceea ce priveşte casele care intră în posesia statului, acestea ar trebui valorificate plecându-se de la valoarea notarială a acestora, a mai spus Teodorovici.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here