Bulgaria anunță că în 2017 numărul turiștilor străini va depăși numărul locuitorilor țării. Un milion de români preferă Bulgaria ca destinație turistică!

0
1325
Bulgaria anunță că în 2017 numărul turiștilor străini va depăși numărul locuitorilor țării

Bulgaria se așteaptă ca în acest an numărul de turiști străini să depășească populația țării, a declarat marți ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, într-un discurs rostit la Congresul internațional al civilizațiilor mondiale și al turismului modern, ce se desfășoară la Sofia.

“Sectorul turistic din Bulgaria înregistrează o evoluție fără precedent în acest an. În perioada ianuarie-octombrie 2016 numărul turiștilor străini a ajuns la un nivel record. Vorbim de aproape 7,5 milioane de persoane. Ne așteptăm ca până la sfârșitul anului să avem peste opt milioane de vizitatori străini și, prin urmare, 2016 va fi primul an în care vom avea mai mulți turiști care vin în Bulgaria decât populația țării”, a afirmat Nikolina Angelkova.

Veniturile din turism au urcat cu 14,7%

De asemenea, oficialul a anunțat că veniturile din turism au urcat cu 14,7% în perioada ianuarie-octombrie 2016, depășind 5,5 miliarde de leva. La Congres a participat și secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), Taleb Rifai.

1 milion contra 300.000

Conform datelor Ministerului bulgar de Turism, în ultimii ani, numărul turiștilor români în Bulgaria a ajuns la un milion pe an, în timp ce numărul bulgarilor care au vizitat România este de aproximativ 300.000 pe an. Potrivit datelor oficiale, la sfârșitul anului trecut Bulgaria avea o populație de 7,15 milioane de persoane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here