Bugetul Ministerului Dezvoltarii si Fondurilor Europene va avea cu 30,6% mai mult decat in 2017. Vor fi folositi intr-un mod benefic noua sau vor disparea, si acestia, in neant?

0
1593

MDRAPFE se poate lauda cu bugetul pentru 2018, de 6,2 miliarde de lei, cu 30,6% mai mult decât cel din 2017, cel putin, asta ne spun datele proiectului Legii bugetului de stat pe anul viitor.

Pe langa acesti bani, Ministerul Dezvoltării va mai putea incasa alte sume suplimentare („credite de angajament”), în valoare totală de până la 38,3 miliarde de lei.

Sursele de finanţare şi ponderea fiecărei surse din finantarile totale, se structureaza astfel: bugetul de stat 95,11%, fondurile externe nerambursabile 3,68% şi venituri proprii 1,21%.

În contextul in care Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) va beneficia de regim de autofinanţare de anul viitor, bugetul public alocat iniţial acesteia – 300 de milioane de lei – va fi transferat către Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

„Pentru partea de fonduri europene, bugetul pe 2018 este de 2,2 miliarde de lei, având ca destinaţii principale cofinanţări ale proiectelor europene derulate de Autorităţile de Management şi de beneficiari privaţi, dar şi acoperirea cheltuielilor neeligibile cu TVA”, a explicat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fondurile Europene,.

Priorităţile strategice pe termen mediu ale MDRAPFE sunt:
– Întărirea capacităţii administrative a MDRAPFE (componenta de management organizaţional şi componenta legislativă);
– Pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene (în primul semestru al anului 2019) pe domeniul de activitate al MDRAPFE, astfel încât România să folosească la maximum oportunitatea de a-şi spori vizibilitatea de ţară şi de a demonstra capacitate politică şi administrativă.

– Coeziune economică şi socială la nivel naţional, prin dezvoltarea regională echilibrată şi durabilă a teritoriului şi valorificarea potenţialului cooperării teritoriale europene;
– Administraţie publică eficientă;
– Îmbunătăţirea absorbţiei şi gestionarea eficientă a fondurilor europene;

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here