Bucureştenii cheltuiesc peste un miliard de euro in Mall-uri

0
2702
Mall-uri

Dezvoltatorul care are mallurile AFI din Bucureşti şi din Ploieşti – venituri de 22,2 mil. euro în primul semestru din 2016. Centrele comerciale din Bucureşti s-au dovedit afacere profitabilă şi anul trecut. Cele 16 mall-uri le-au adus proprietarilor peste 800 de milioane de lei din chirii plătite de magazine şi restaurante!

Magazine uriaşe şi spaţii de distracţie pentru familie sau corporatişti. Este reţeta pe care au mizat dezvoltatorii mall-uri din Capitală, care şi-au dat seama că profitul lor depinde de mărcile aduse în România şi de veniturile clienţilor.

Mall-ul a devenit un mod de viață pentru unii dintre noi.

Mall Băneasa, AFI Palace Cotroceni şi magazinul Unirea au cele mai mari încasări din chirii. Primul se bucură de poziţie, la marginea de nord a Bucureştiului, unde ajung uşor şi cei din provincie. Plus că în zonă locuiesc bucureşteni cu venituri peste medie. Aşa se face că profitul a crescut cu nouă milioane de euro. Proprietarii magazinului Unirea sunt şi ei bucuroşi: câştigurile s-au triplat faţă de ultimul an. Din top trei, doar AFI Palace înregistrează scăderi de profit. Cu toate acestea, dezvoltatorul AFI Europe România a avut venituri de 22,2 milioane de euro în primele şase luni ale anului.

Într-o săptămână, în mall-uri din Bucureşti intră peste două milioane de clienţi, mai mult decât populaţia Capitalei. „Chiriile reprezintă 15% din vânzări așa că putem spune că românii au cheltuit peste 1,2 miliarde de euro în centrele comerciale din Capitală în 2015”, se arată într-o recent statistică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here