Brazilienii pierd bani cu Rio 2016 din cauza preţurilor piperate ale biletelor

0
2116
Rio 2016

Scaune goale chiar şi la competiţiile importante din cadrul Olimpiadei. Preţurile mari ale biletelor îi ţin pe spectatori acasă, iar organizaatorii pierd zeci de milioane de euro.

Rio a ajuns la a 12-a zi. Dacă în ceea ce ne priveşte veştile nu sunt bune, medaliile noastre staţionând la cota 4, nici organizatorii nu sunt fericiţi. Pierd bani din cauza absenţei spectatorilor. Olympic Stadium, care găzduieşte întrecerile de atletism are multe scaune goale.

Parcă nu suntem la JO

“Parcă nu e Olimpiada”, a declarat atletul britanic Chris O’Hare, când a fost întrebat despre presiunea publicului. Scaune goale au fost încă de la început la Rio, dar se spera că organizatorii vor reuşi să resolve această problemă. Mii de scaune au fost goale la cea mai interesantă finală din atletism, finala la 100 m unde Bolt şi-a trecut în cont o nouă medalie de aur. Am putea spune că la atletism brazilienii nu aveau vreo miză pentru că sportivii lor nu erau în cărţi pentru medalii. Si la nataţie unde înotătoarea Shaunae Miller dădea recital la 400 m sau la gimnastică unde Thiago Braz da Silva cucerea medalia de aur lucrurile au stat la fel de prost în privinţa spectatorilor.

Oficial stau bine, adevărul însă este altul!

Organizatorii se lăudau acum câteva zile că au reuşit să vândă 87% din bilete, adică în jur de 5,7 milioane de bilete. Întrebată despre discrepanţa dintre anunţul official şi realitatea din teren, purtătorul de cuvânt al CO Brazilian, Mario Andrada, a dat vina pe deficienţele majore ale sistemului de transport şi a susținut că spectatorii care şi-au cumpărat bilete nu au putut să ajungă la locul de disputare al competiţiei!  Întrebarea ei retorică adresată jurnaliştilor spune multe:  “Aveţi dumnevoastră vreo soluţie ingenioasă care să ne ajute să vindem mai multe bilete?”.

Din cele 6,5 milioane de bilete, 70% au fost desemnate pentru a fi vândute publicului Brazilian, celelelalte fiind repartizate străinilor şi diverşilor sponsori. Străinii nu au mai venit din cauza virusului Zika, spun brazilienii care au relocat biletele către conaţionalii lor. Dar adevărul este că biletele sunt foarte scumpe şi brazilienii preferă să se uite la TV.

157 dolari biletul

Carla Cristina Passarelli Gelli, o braziliancă în vărstă de 42 de ani a declarat că fiul ei în vârstă de 18 ani şi prietena lui au vrut să cumpere bilete la competiţia de taekwondo pentru o sumă de 280 reali (88 dolari). “Au vrut să vadă Parcul Olimpic şi a fost singura lor oportunitate competiţia de taekwondo. Ar fi vrut să meargă la gimnastică sau la volei unde brazilienii aveau şanse la medalii. Biletele erau însă foarte scumpe. 500 reali (157 dolari) biletul. De ce nu micșorează preţul dacă tot nu au spectatori ?”, se întreabă Geli.

Organizatorii spun că estimează să încaseze din vânyarea biletelor 1.045 miliarde de reaii (329 millione de dolari). Nici dacă această suma va fi atinsă, ceea ce e greu de crezut, organizatorii nu vor fi pe plus, ei pierzând in jur de 90 de milioane de dolari faţă de estimările iniţiale!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here