Care sunt cele mai puternice branduri din lume

0
4301
Care sunt cele mai puternice branduri din lume
Apple, Google şi Microsoft ocupă primele poziţii în clasamentul celor mai puternice 100 de mărci, în timp ce numele din industria luxului, precum Prada sau Ralph Lauren, au căzut în topul realizat de Interbrand.
Mărcile din domeniul tehnologiei se menţin pe primele poziţii. Apple şi Google s-au clasat pe primele două locuri pentru al patrulea an la rând, iar Amazon a intrat în top 10. Valoarea de brand a Facebook a crescut cu 48 de procente, mai rapid decât oricare alt nume, şi ocupă, în prezent, locul 15.
Toyota a întrecut Mercedes

Aproape o treime din listă este compusă din companii de automobile şi de tehnologie, Toyota poziţionându-se pe locul cinci, iar Mercedes-Benz pe nouă. Producătorul de mașini electrice Tesla Motor a intrat pentru prima oară în top, în timp ce Wolkswagen a scăzut în urma celebrului scandal în care a fost implicat.

O cerere scăzută pe piața modei, în special în China, a făcut ca branduri precum Prada şi Ralph Lauren să îşi schimbe poziţiile ocupate. Astfel, Prada a căzut de pe locul 69 pe locul 81, Ralph Lauren a lăsat în urme şapte poziţii, fiind acum pe locul 98, în timp ce Hugo Boss a ieşit din topul Interbrand.

Hermes nu a respectat tiparele şi a urcat şapte poziţii până pe locul 34, iar acest lucru se datorează consecvenţei, explică Rebecca Robins, directorul Interbrand. În schimb, intrarea Prada în comerţul cu amănuntul a dus la scăderea valorii brandului.

Claritate în mesaj și consecvență pe piață

Brandurile de succes sunt „cele care au claritate în mesaj şi consecvenţă pe piaţă”, a declarat Rebecca Robins, director Interbrand, într-un interviu. În funcţie de ţara de origine, 52 de branduri sunt americane, zece sunt din Germania şi opt din Franţa.

Documentul original si clasamentul il găsiți aici:

http://www.millwardbrown.com/docs/default-source/global-brandz-downloads/global/financial-times_brandz-2016-global-top-100_supplement.pdf

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here