Bobi Păunescu- falit cu pretenții…

0
1214

“După un amplu și complex proces de rebranding, Studiourile MediaPro devin Bucharest Film Studios. Cu o identitate vizuală nouă, un logo sugestiv și pasiunea de a găsi cele mai bune soluții pentru fiecare proiect, Bucharest Film Studios păstrează toate resursele și serviciile cu care întreaga piață de profil a fost obisnuită de mai bine de 60 ani”.

Acesta era anunțul făcut în urmă cu aproximativ doi ani cand  opinia publică era anunţată că Studiourile MediaPro devin Bucharest Film Studios şi că noul proprietar este Bobby-George-Marius Păunescu.

La nici doi ani de la această schimbare firma lui Bobby Păunescu a cerut insolvenţa. Cererea a fost depusă la Tribunalul Ilfov pe 28 martie 2018 – Dosarul nr.756/93/2018.

Iar acum aflăm că Bobby Păunescu a retras cererea de insolvenţă. „Ne-am retras cererea de insolvență săptămâna trecută. Joi (5 aprilie 2018 n. red) am solicitat judecătorului retragerea, iar acesta a luat la cunoștință și a acceptat-o”.

Motivul renunţării, potrivit lui Bobby Păunescu, este adoptarea, în ședința de Guvern de săptămâna trecută, a unui Memorandum cu tema: evaluarea și implementarea unei scheme de ajutor de stat privind investiția străină în domeniul cinematografiei.

Paşii de urmat

„Potrivit unui studiu de impact realizat de PriceWaterhouseCoopers, s-ar aduce aproximativ 800 de milioane de euro la buget în patru ani. Impactul fiscal asupra bugetului, din taxe și impozite directe și indirecte este pozitiv. Producătorii vin cu echipe, se dezvoltă domenii pe orizontală și, potrivit studiului de impact, la un euro cheltuit de stat se primesc șase euro la buget.”

„Creditorii care sunt la termen vor fi plătiți”, a mai spus Bobby Păunescu pentru Paginademedia.ro. La sfârşitul anului 2016, BUCHAREST FILM STUDIOS SA a raportat pierderi de 29,67 milioane lei, datorii de 203 milioane lei şi capitaluri proprii negative de -111,51 milioane lei, ceeea ce arată că starea de insolvenţă este instalată de mai multă vreme, iar pe 5 aprilie 2018 – data primului termen de judecată în Dosarul nr.756/93/2018 – doar va veni şi recunoaşterea oficială.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here