BNR încearcă noi licitații

0
3835
BNR

După licitația eșuată cu cele 5 mașini de un milion de euro, BNR a demarat noi licitații deschise.

BNR a demarat in aceasta luna doua licitatii deschise – una pentru interconectarea centrelor sale de date, iar alta pentru dezvoltarea infrastructurii de comunicatii proprii dar si a Retelei de Comunicatii Interbancare, contracte pe 4 ani si respectiv 3 ani, cu o valoare estimata de peste 10 milioane lei cu TVA, potrivit datelor publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). In documentatia de atribuire se spune ca sistemele de comunicatii de date operare de BNR ofera servicii atat pentru sucursalele si agentiile teritoriale proprii cat si pentru operatorii bancari.

6.249.992 lei

BNR vrea sa cumpere echipamente si servicii necesare dezvoltarii infrastructurii de comunicatii proprii precum si a retelei de comunicatii interbancare RCI operata de catre BNR. Valoarea estimata fara TVA a contractului este de 6.249.992 lei”Reteaua de Comunicatii Interbancare (RCI), operata de BNR, este un sistem electronic pentru comunicatii de date cu caracter financiar, care asigura infrastructura pentru aplicatiile derulate in cadrul Sistemului Informatic Bancar (S.I.B.) romanesc intre bancile-persoane juridice romane si sucursalele din Romania ale bancilor-persoane juridice straine, celelalte persoane juridice publice sau private care au fost autorizate sau care au conturi la Banca Nationala a Romaniei si Centrala Bancii Nationale a Romaniei, cu caracteristici specifice in ceea ce priveste modul de constituire, functionare si operare si atributiile fiecarui participant in cadrul sau.

Licitația eșuată

Daca MIRA cumpara in 2007 392 de autoturisme marca Logan la pretul de 70.958 euro fiecare, Banca Nationala a vrut să achiziționeze in leasing operational 5 masini la aproximativ 300.000 de euro. Criteriul de atribuire a contractului a fost “pretul cel mai scazut”, iar la licitatie au participat trei societati de leasing, potrivit anuntului publicat marti pe sistemul electronic de achizitii publice e-licitatie.ro. După Declanșarea scandalului in presa, BNR a renunțat la cumpărarea mașinilor!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here