Blue Air suspenda zborurile care pleaca din Romania incepand de astazi

1
1505

Datorita unei situatii neprevazute constand in poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air de catre Ministerul Mediului pentru neplata unei amenzi, compania aeriana Blue Air Aviation se vede obligata, fiind in imposibilitate de a achita vreun furnizor, sa sisteze toate zborurile programate a pleca din Romania, respectiv din Bucuresti Otopeni, Bacau, Cluj Napoca si Iasi pana luni, 12 septembrie 2022.

Toate zborurile planificate din afara Romaniei catre orice aeroport din Romania, astazi 6 septembrie, vor fi operate conform orarului publicat.

Aceasta situatie este determinata de poprirea conturilor societatii fara o comunicare prealabila de la Ministerul Mediului catre Blue Air si fara nici o incercare din partea autoritatilor de a concilia aceasta situatie.

Declarațiile și instigările directe spre a “nu mai cumpăra bilete” propagate de către un reprezentant cu rang înalt al ANPC și al statului român, au condus la:

Distrugerea semnificativă a încrederii clienților în compania Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete;

Creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation de a achita sumele in avans (lucru imposibil acum in conditiile popririlor tuturor conturilor societatii);

Distrugerea încrederii pasagerilor Blue Air în capacitatea operațională a companiei, precum și prejudicierea gravă și îngreunarea operațiunilor companiei Blue Air, datorită subminărilor făcute de un oficial de rang înalt al statului român;

Declarațiile și acțiunile iresponsabile ANPC, mai sus detaliate au adus compania Blue Air in situatia nedorita de a isi reduce operațiunile pentru perioada imediat următoare, cu scopul de a facilita finalizarea analizei impactului din partea investitorilor și al obținerii autorizațiilor necesare în vederea discuțiilor cu investitorii.

Despre Blue Air:

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, cu un model de business Ultra – Low – Cost (ULC) și cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor. Cu o echipă formată din aproximativ 700 de profesioniști, pasionați de aviație, Blue Air are un istoric impecabil în siguranța zborului. Compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 17 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operațional Safety Audit (IOSA) de către Internațional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare și este membră cu drepturi depline IATA.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here