Bitcoin în valoare de peste 40 de milioane de dolari au fost furate de hackeri de pe una dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare

0
951

Criptomonede în valoare de 41 de milioane de dolari au fost furate de la compania Binance, care deţine una dintre cele mai mari platforme de schimb valutar crypto din lume, scrie techcrunch.com.

7.000 de monede (bitcoin) au fost retrase de hackeri, utilizând phishing, viruşi şi alte tipuri de atac, potrivit unui mesaj postat pe site-ul companiei Binance, de către directorul executiv Zhao Changpeng.

Potrivit acestuia, fondurile utilizatorilor nu vor fi afectate deoarece compania va apela la fondul securizat de active pentru a acoperi costurile.

“Toate celelalte portofele ale noastre sunt sigure şi nevătămate”, a spus Zhao Changpeng, citat de techcrunch.com.

“Hackerii au avut răbdarea să aştepte şi să efectueze acţiuni bine orchestrate prin mai multe conturi aparent independente în cel mai oportun moment. Tranzacţia este structurată într-un mod care a scăpat verificărilor noastre de securitate existente. A fost regretabil că nu am reuşit să blocăm această retragere înainte de a fi executat”, se arată în postare.

“Odată executat, retragerea a declanşat diverse alarme în sistemul nostru. Am oprit toate retragerile imediat după aceea “, a spus Changpeng.

Binance a declarat că fondul său securizat de active pentru utilizatori (SAFU) va acoperi pierderile utilizatorilor.   Până la finalizarea anchetei societăţii, depozitele şi retragerile vor rămâne suspendate.   Directorul executiv al Binance, Changpeng Zhao, este pregătit să organizeze o şedinţă de tip “ask-me-anything” în următoarele ore.    Compania nu ştie încă exact câţi utilizatori au fost afectaţi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here