Bill Winters, CEO-ul Standard Chartered, companie internațională de servicii bancare și financiare, multinaționale, declară că economia globală este pe cale să se „normalizeze”

0
896

„Există semne că o parte dintre riscurile la care a fost expusă economia globală au început să se diminueze, ceea ce va permite companiilor să abordeze planuri de dezvoltare pe termen lung”, a declarat Bill Winters, directorul executiv al Standard Chartered.

Winters a subliniat că SUA și China au revenit la un „dialog moderat”, menit să elimine conflictul comercial dintre cele două mari puteri.

CEO-ul Standard Chartered a declarat pentru postul de televiziune CNBC că „în ultimul timp, afacerile au fost afectate de lipsa de încredere între companii fapt care a dus la reducerea investiţiilor pe termen lung. Va fi nevoie ca, în scurt timp, toate aceste decalaje să fie recuperate. Vestea bună este că economia mondială îşi revine, apropiindu-se de normalitate”.

Războiul comercial SUA-China a dominat atenția investitorilor în cea mai mare parte a ultimilor doi ani și a determinat companiile să fie reținute în privinţa cheltuielilor de capital, într-un moment în care economia globală se află într-o vădită pierdere de viteză. Acest fapt a determinat, de mai multe ori de la începutul războiului comercial, reducerea prognozei globale de creștere, elaborată de Fondul Monetar Internațional..

În Hong Kong, acolo unde Standard Chartered obține o parte majoră a profiturilor sale, s-a simţit din plin această presiune uriaşă, atât din cauza războiului comercial dintre SUA și China, cât şi din cauza protestelor antiguvernamentale care au afectat în principal turismul şi retail-ul.

În timp ce perspectivele privind relațiile comerciale dintre SUA și China, cu impact direct în economia Hong Kong, sunt în continuă ameliorare, Winters se declară „foarte îngrijorat” de faptul că tensiunile din Orientul Mijlociu ar putea escalada după ce Iranul a lansat, săptămâna trecută, rachete către bazele irakiene care adăposteau trupe americane.

„Orice creștere a violenței, în această regiune, va avea impact direct asupra economiei şi a perspectivelor piețelor comerciale. În ultimele zile, SUA și Iranul par să fi intrat într-o fază de acalmie, după evenimentele dramatice de săptămâna trecută, dar suntem conștienți de faptul că problemele care stau la baza conflictului nu au fost rezolvate”, a spus Winters.

„Standard Chartered are o sucursală în Dubai și urmează să înființeze o alta în Arabia Saudită. În pofida evenimentelor petrecute, vă asigur că nu se pune problema retragerii de pe aceste pieţe, la primele semne ale apariţiei unor probleme în zonă”, a menționat Winters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here