Biciclete vs. autobuze :Firea mai dă 3 milioane de euro pentru 25.000 de vouchere pentru biciclete

0
1505

În cadrul unui program al Primăriei Capitalei, de acordare a unui voucher de 500 de lei pentru achiziţia unei biciclete, aproximativ 30.000 de bucureşteni au depus cereri pentru obţinerea acestora.

În următoarele două săptămâni 5.000 dintre aceştia vor primi voucherele acasă, iar Primăria vrea suplimentarea lor  la cel mult 25.000, se arată într-un proiect de hotărâre care se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 30 august.

“Proiectul privind acordarea unui număr de 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei/voucher/persoană s-a bucurat de un real succes în rândul cetăţenilor, iar solicitările acestora au depăşit cu foarte mult numărul aprobat iniţial”, se arată în documentul citat.

Primăria a anunţat recent că a înregistrat circa 30.000 de solicitări pentru voucherele de 500 de lei pentru biciclete, iar primii 5.000 de locuitori vor primi în aproximativ 2 săptămâni voucherele on line.

Direcţia de Mediu propune suplimentarea numărului de vocuhere cu un număr de maximum 25.000 de vouchere care vor putea fi utilizate pentru achiziţia de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice şi dispozitive de tip Segway/Ninebot, se arată în document.

În total, Primăria, condusă de Gabriela Firea, va cheltui aproape 3,3 milioane de euro pentru ca bucureştenii să cumpere 30.000 de biciclete.

Direcţia Generală Economică propune menţinerea alocării a 2,5 milioane de lei până la expirarea valabilităţii tranşei de 5.000 de vouchere aferentă acestei sume, dar şi identificarea cât mai urgentă a eventualelor sume  suplimentare de bugetat în acest an pentru o nouă tranşă de cel mult 25.000 de vouchere.

Suma identificată ca efort bugetar pentru acest an va putea face obiectul unei rectificări corespunzătoare a bugetului Bucureştiului, se mai arată în document.

Dacă primele 5.000 de vouchere pot fi folosite până la sfârşitul lunii octombrie, cele 25.000 de vouchere vor avea ca termen de valabilitate sfârşitul acestui an.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here