Berta Jones a fost înlocuită în CA-ul eMAG de Annamaria Beke, de naţionalitate maghiară, director pentru planificare financiară şi analiză în cadrul sediului din Amsterdam al grupului Naspers

0
2180
eMag

Marele magazin online eMAG sangereaza abundent si pierde bani ingrozitor. Numai ”colegii ” de la un anumit ziar financiar obedient si insolvent dau stirea plecarii Bertei Jones intr un comunicat de tip PR , anuntand cresteri triumfaliste la cifra de afaceri a lui Dante Internatonal (eMAG) in 2017 insa fara a mentiona cifra dezastrului financiar din ultimii 3 ani – 100 milioane de euro pierderi din capitalul Naspers.

Pierderi uriase ,,mascate,, intr o crestere organizata fara precedent, multiple companii imoral infiintate de Stanciu si doar de Stanciu, care pe de o parte manageriaza conglomeratul eMAG, pe de alta isi face singurel start- upuri si agentii de publicitate , restaurante si berarii, biciclete si brichete -toate pe costurile si infrastructura eMAG si toate profitand de pozitia dominanta a eMAG…

Despre pierderile marcate de micii actionari care au investit in Naspers, despre pierderile investitorilor institutionali -nici un cuvant, nici o virgula, sa nu tulburam apele ca se roaga Amazon de Stanciu sa cumpere eMAG ca nu au prezenta in Europa asta plina de potential…

Semnale de alarma multiple au fost trase de a lungul anului fata de strategia extrem de riscanta de a investi urias si neresponsabil versus rezultate modeste de profit. Nici o afacere nu e afacere daca nu genereaza profit constant, ritmic si incadrabil intr un model financiar clar si predictibil. Sigur ca nu exista garantii in business…de aceea avem in Romania profesori care predau economie si administrare de afaceri fara sa fi dat un salariu la o femeie de serviciu, ziare financiare care analizeaza piata din insolventa sau din pragul falimentului si scoli de business -Codecs- care nu-i asa? te invata cum sa supravietuiesti in insolventa…

Cristina Berta Jones, directorul operaţional al diviziei Naspers care răspunde de fuziuni şi achiziţii, strategie şi managementul portofoliului de pe segmentul de comerţ electronic al gigantului Naspers din Africa de Sud, s-a retras luna trecută din Consiliul de administraţie al Dante Internaţional, compania care administrează eMAG – cel mai mare magazin online local, cu afaceri şi în alte ţări din regiune.

Berta Jones, originară din Timişoara, a fost omul cheie în negocierile duse de Naspers pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni al eMAG în 2012.

Imediat după tranzacţia anunţată în 2012, ea a intrat în Consiliul de administraţie al eMAG, poziţie la care a renunţat luna trecută.

“Hotărâre din data de 03.09.2018, a adunării generale ordinare a acţionarilor Dante Internaţional: Acceptarea renunţării la mandatul de membru al Consiliului de Administraţie al societăţii de către dna Cristina-Gabriela Berta-Jones. Cu voturile afirmative exprimate de acţionarii reprezentând 100% numărul total de drepturi de vot în Societate existente în legătură cu această hotărâre să recunoască şi să accepte renunţarea la mandatul de administrator şi membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii, cu efect de la data de 03.09.2018 a dnei Cristina-Gabriela Berta-Jones”, conform unui document publicat în Monitorul Oficial de companie.

Berta Jones a fost înlocuită în CA-ul eMAG de Annamaria Beke, de naţionalitate maghiară, care ocupă poziţia de director pentru planificare financiară şi analiză (FP&A) în cadrul sediului din Amsterdam al grupului Naspers. “Hotărâre din data de 03.09.2018, a adunării generale ordinare a acţionarilor Dante Internaţional: Numirea Annamaria Beke ca nou membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii pentru un mandat (prin derogare de la art. 7.7 din actul constitutiv al Societăţii), valabil în perioada 25.10.2020. Având în vedere că, potrivit actului constitutiv al Societăţii, Consiliul de Administraţie al Societăţii este format din 5 (cinci) membri: 3 (trei) administratori A, 1 (un) administrator B şi (un) 1 administrator C, cu voturile afirmative exprimate de acţionarii, reprezentând 100% numărul total de drepturi de vot în Societate, să numească următoarea persoana în calitate de administrator A şi membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii, pentru un mandat cu efect de la data de 03.09.2018 şi până la data de 25.10.2020: Annamaria Beke, cetăţean ungur, născută în Budapesta, Ungaria, în funcţia de administrator A”, conform sursei citate.

Beke a lucrat anterior pentru Michelin şi grupul Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH).
Grupul eMAG a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri totală, prin toate companiile pe care le deţine pe toate pieţele pe care este prezent, de 4,06 mld. lei, în creştere cu 30% faţă de anul anterior. În România afacerile eMAG au crescut cu 28%, la 2,58 miliarde de lei, conform datelor comunicate anterior de companie.

Compania Dante Internaţional a raportat pentru 2017 la Finanţe afaceri de 3,309 mld. lei (724,5 mil. euro), în creştere cu 33,9% faţă de anul anterior, suma reflectând şi afacerile companiei de pe alte pieţe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here