Banca Transilvania vrea sa isi faca un “BT Mic moldovenesc”: ce achizitie pregateste pe piata din Republica Moldova

0
1102
Banca Transilvania intentioneaza sa achizitioneze 100% din capitalul social al Microinvest, companie din Republica Moldova specializata pe finantarea microintreprinderilor.

Microinvest are peste 25.000 de clienti, aproape 200 de angajati, 13 sucursale si a acordat pana acum peste 30.000 de finantari, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

“Vom face acest lucru prin combinarea modelului de business pe care il avem in Romania la BT Mic, cu cel al Microinvest, precum si prin cresterea sinergiilor cu alte companii ale Grupului Financiar Banca Transilvania din Republica Moldova – BT Leasing si Victoriabank”, declara Omer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

In prezent, BT se afla in etapa de solicitare a aprobarii achizitiei de catre autoritatile de supraveghere din Romania si de catre alte autoritati relevante. In evaluarea si pregatirea acestei tranzactii, Banca Transilvania a colaborat cu case de avocatura si consultanti juridici din Romania si Republica Moldova, echipa de proiect fiind formata in principal din Filip & Company si Vernon | David si asociatii. KPMG si EY au fost, de asemenea, parteneri in proiect.

Parte a pietei din Republica Moldova din 2008, mai intai prin BT Leasing Moldova si din 2018 prin Victoriabank, Grupul Financiar Banca Transilvania sustine antreprenorii si contribuie la consolidarea economiei zonei.

Banca Transilvania are peste 3 milioane de clienti, 500 de sedii si circa 10.000 de angajati, iar intrarea pe piata din Republica Moldova a bancii a inceput in 2008, prin BT Leasing Moldova si din 2018 prin achizitia Victoriabank.

BT Mic este start-up-ul de microfinantare al Grupului Financiar Banca Transilvania, care se adreseaza firmelor cu cifra de afaceri anuala de pana la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate si de forma de organizare. BT Mic are acum peste 10.000 de clienti din toate domeniile de activitate, firme care au peste 20.000 de angajati in 2.000 de localitati din Romania.

BT Leasing Moldova are peste 3.000 de clienti, dintre care 60% sunt companii. IMM-urile reprezinta 90% din firmele finantate. Victoriabank este a treia cea mai mare banca din Republica Moldova. Are aproae 270.000 de clienti activi, dintre care peste 10.000 sunt companii, dar si 100 de sedii si 1.100 de angajati. Este prima institutie bancara comerciala infiintata in Moldova, in 1989.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here