Banca Transilvania va participa la finanțarea cu aproximativ 35 mil. euro la achiziția Profi de către Mid Europa

0
1552
Banca Transilvania

Banca Transilvania şi Erste au intrat în sindicatul bancar format de Citi, ING, UniCredit şi Raiffeisen Bank care vor da un împrumut de 1,38 mld. lei (circa 305 mil. euro) pentru finanţarea achiziţiei Profi de către fondul de investiţii Mid Europa Partners.

Banca Transilvania va participa la finanţare cu aproximativ 35 milioane de euro, potrivit datelor publicate de către Global Capital.

Datele ar indica astfel că finanţarea bancară atrasă de către Mid Europa va acoperi cea mai mare parte a achiziţiei Profi, urmând ca restul să fie acoperit din propriul capital al fondului de investiţii.

Totusi, Nikolaus Bethlen, partener la Mid Europa, a declarat recent că fondul de investiţii are propriii bani pentru a plăti achiziţia reţelei Profi din România şi nu trebuie să ia împrumuturi de la bănci. „Avem banii. avem capitalul nostru suficient, 3 miliarde de euro. Odată ce Consiliul Concurenţei va da aprobarea, vom plăti banii“, a menţionat Bethlen.

Retailerul Profi si-a continuat extinderea geografica şi a ajuns să fie prezent în 242 de localităţi din România, după ce a inaugurat, în noiembrie, magazine în Novaci, Băile Tuşnad şi Vişina.

Profi are în total 479 de magazine şi este reţeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România.

Magazinul din Novaci este cel de-al 12-lea magazin Profi din judeţul Gorj, are o suprafaţă totală de 313,6 mp şi o suprafaţă de vânzari de 190 mp.

Magazinul deschis la Băile Tuşnad, judeţul Harghita, are o suprafaţă totală de 433,4 mp, din care sala de vânzări este de 215 mp, iar magazinul din Vişina, al 8-lea din judeţul Olt, are o suprafaţă totală de 331 mp, cu o suprafaţă de vânzari de 231 mp.

Mid Europa Partener a cumpărat la finalul anului trecut lanţul de 500 de supermarketuri Profi în schimbul sumei de 533 mil. euro de la un alt fond de investiţii, Enterprise Investors. Aceasta a fost cea mai importantă tranzacţie din retailul autohton şi una dintre cele mai mari acorduri semnate anul trecut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here