Banca Transilvania va emite obligaţiuni de 285 de milioane de euro cu un randament de circa 3,5% la euro

0
1922

Banca Transilvania are o capitalizare bursieră de 10,2 miliard de lei (peste 2,1 miliard de euro) pe bursa de la București. Banca a raportat pentru 2017 un profit net de 1,18 miliarde de lei (0,25 miliarde de euro) la active totale de 59,3 miliarde de lei (circa 13 miliarde de euro).

Banca Transilvania a anunţat că va avea o emisiune de obligaţiuni de până la 285 milioane de euro. Obligaţiunile vor fi emise pe zece ani şi vor avea o dobândă formată din Euribor la 6 luni plus 3,75%.

Emisiunea este destinată unor “scopuri generale de finanțare a activității”, iar tranzacția are în vedere emiterea de obligațiuni de nivelul 2, negarantate subordonate. Foarte probabil, va reechilibra structura financiară a băncii după achiziţia Bancpost şi Victoria Bank.

Potrivit unui anunţ publicat de Bursa de Valori cu puţin timp înainte de închidere, Banca Transilvania a anunţat „Aprobarea de către Autoritatea română de Supraveghere Financiară şi publicarea Prospectului întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere, administrată de Bursa de Valori Bucureşti S.A a obligaţiunilor de Nivel 2, negarantate subordonate, denominate în euro, purtătoare a unei dobânzi egale cu EURIBOR 6M + 3,75% pe an, scadente în 2028, cu o valoare nominală totală de până la 285.000.000 euro”.

Obligaţiunile urmează a fi făcute disponibile spre subscriere prin intermediul unor plasamente private adresate investitorilor eligibili (asa cum aceştia sunt definiţi în prospectul de emisiune aprobat de ASF). Valoarea nominală a unei obligaţiuni va fi de 100.000 euro. Perioada de subscriere este 21-26 iunie 2018, iar valoarea minimă a subscrierii este de un milion de euro. Cum Euribor la 6 luni este de circa -0.268% (pe 20 iunie 2018) plus marja, randamentul oferit de Banca Transilvania este de circa 3,5%.

Prospectul, împreună cu celelalte documente pe care banca are obligatia de a le pune la dispozitia investitorilor sunt publicate pe www.bancatransilvania.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here