Banca Transilvania şi Smart Bill au lansat Smart Talks, serie de întâlniri dedicate antreprenorilor

0
556

Banca Transilvania şi Smart Bill – liderul pieței soluțiilor online de facturare şi gestiune au lansat Smart Talks, un proiect de susținere a antreprenoriatului prin discuții deschise cu întreprinzători și specialiști din domenii strâns legate de antreprenoriat.

Ideea proiectului s-a născut datorită faptului că ambele companii, susținătoare ale IMM-urilor din România, sunt în contact permanent cu antreprenorii şi cunosc provocările acestora. Printre principalele cauze de eşec ale IMM-urilor se numără lipsa de educație antreprenorială.

Prima întâlnire Smart Talks a avut loc în Bucureşti, la Banca Transilvania, a reunit circa 100 de antreprenori, gazda evenimentului a fost Mircea Căpățînă, cofondator Smart Bill, iar speakerii au fost, de asemenea, următorii: Tiberiu Moisă, Director General Adjunct IMM & Midcorporate, Banca Transilvania; Iancu Guda, Preşedinte, Asociația Analiştilor Financiar-Bancari şi Mihai Rotaru, cofondator Clever Taxi.

Mesaje transmise la eveniment pentru antrenori:

  • „Într-o mare de probleme, în România există şi foarte multe oportunități. Avem prea puține companii. Poate ar trebui să avem mult mai multe companii mici. Haideți să vedem cum putem să ajutăm toate aceste companii să aibă mai multe şanse de supraviețuire. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să încerci. Este o călătorie din care toata lumea are ceva de de câştigat şi de învățat.” – Tiberiu Moisă, Director General Adjunct IMM & Midcorporate, Banca Transilvania
  • “Ironia este că, deși sunt mulți oameni valoroși în România de la care antreprenorii ar putea primi sfaturi practice, aceștia nu au suficient timp pentru a ieși în față și a se implica, iar cei care sunt foarte efervescenți în acest demers, adesea nu au suficientă experiență și vorbesc din cărți. Prin Smart Talks urmărim să le oferim cât mai multor antreprenori informații la care altfel, probabil, nu au acces.” – Mircea Căpățînă, cofondator & BizDev Manager al Smart Bill
  • Crezul nostru este că antreprenoriatul poate schimba România în bine, iar misiunea Smart Bill este de a le face antreprenorilor viața mai bună, astfel, Smat Talks vine ca un demers firesc. M-a bucurat teribil să găsim în Banca Transilvania un partener atât de apropiat de mediul antreprenorial și aici nu mă refer doar la serviciile băncii, ci și la înclinația managementului înspre astfel de proiecte. Mărturisesc că a fost una dintre cele mai plăcute surprize din ultimii ani să întâlnesc niște oameni modești și foarte intetresați să facă lucruri să se întâmple.”– Radu Hasan, Cofondator & CEO Smart Bill.
  • Când am decis să luăm investiția pentru Clever, nu banii au fost cel mai important lucru atunci, ci experiența cu care investitorul s-a alăturat echipei noastre. Aveam nevoie de expertiza de business, aveam nevoie de cineva care ne poate ghida. Banii au fost un bonus. Asta trebuie să urmărească toate start-up-urile care decid să ia o finanțare privată. Experiența de business a investitorului poate sa facă diferența.” – Mihai Rotaru, cofondator Clever Taxi
  • “În România, durata medie a activității unei companii este de 10 ani, în comparație cu Ungaria (14 ani), Cehia (15 ani) sau Polonia (19 ani).” – Iancu Guda, Preşedinte, Asociația Analiştilor Financiar-Bancari
Citeste si  Banca Transilvania se alătură Fundației Conservation Carpathia Primul pas: construirea unui centru de zi destinat copiilor din mediul rural

 Lecții de antreprenoriat de la Mircea Căpățînă – Smart Bill

  • Construieşti o viață, nu doar un business. Creşti oameni, nu doar o afacere. Este greu să ai o viață frumoasă fără valori. Este greu să construieşti un business care te împlineşte dacă nu este bazat pe valori.
  • Matematica este bun prieten sau cel mai mare duşman. Orice afacere poate şi trebuie rezumată la un Excel.
  • Factorul uman: un imens avantaj competitiv pentru cei mici.

Smart Bill este unul dintre partenerii Băncii Transilvania şi în proiectul BT Store, hub online cu soluții complementare bankingului pentru antreprenori, în cadrul căruia poate fi accesată soluția de emitere, livrare, încasare de facturi, avize etc. Smart Talks a avut şi o componentă de implicare socială, cu un impact pozitiv și în afara mediului antreprenorial: donațiile făcute de participanți au mers către proiectul Bucureştiul Are Suflet.

 Banca Transilvania & Smart Bill

Multimedia: Comunicat de presă; Imagini BT

Follow BT pe Twitter: informații-cheie în momente-cheie

Smart Bill: Dezvoltat în 2007, de antreprenorii Radu Hasan, Ioana Hasan şi Mircea Căpăţînă, Smart Bill este în prezent cel mai utilizat și cel mai apreciat program de Gestiune și Facturare de pe piața din România, cu peste 70.000 de licențe și abonamente vândute persoanelor juridice din România. Se adresează unei plaje mari de clienți, de la PFA-uri, companii mici și mijlocii, și până la multinaționale, din toate domeniile de business. Prin intermediul Smart Bill se emit lunar peste 2 milioane și se facturează peste 3 miliarde de euro anual.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business – retail, IMM şi Corporate. BT are peste 500 de sedii şi 3 milioane de clienți. Strategia sa este susținută de acționari internaționali puternici, cum este BERD.

Citeste si  Credite pentru educaţie de la Banca Transilvania, cu garanţie europeană

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here