Banca Transilvania profit mai mare cu 33,6% în primul semestru, până la 662,7 milioane lei. La nivel de grup, profitul BT a urcat cu 68%, la finalul lunii iunie 

0
1374

Banca Transilvania, a doua bancă din România din punct de vedere al valorii activelor, a înregistrat un avans de 33,6% al profitului net în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 662,7 milioane lei (142,2 milioane euro), potrivit unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti .

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 14,1% în primele şase luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 1,01 miliarde lei.

Veniturile operaţionale au avansat cu 13,5%, în primul semestru, până la 1,42 miliarde lei.

În acelaşi interval, valoarea activelor totale ale băncii a avansat cu 6%, până la 62,87 miliarde lei. La nivelul întregului grup, valoarea activelor totale ale băncii a avansat cu 25,9%, până la 75,3 miliarde lei.

Totodată, banca a anunţat că depăşit borna de 400.000 de carduri de credit, iar volumele tranzacţionate la cumpărături cu cardurile STAR au crescut cu 43% faţă de primul semestru al anului trecut.

În plus, banca a depăşit pragul de 1 miliard euro credite in sold ale IMM-urilor din Romania si are peste 32.000 de companii mici si mijlocii creditate.

Au fost acordate aproape 100.000 de împrumuturi noi clienţilor persoane fizice, IMM şi Corporate, potrivit băncii.

”Tranzacţiile efectuate cu cele peste 3,2 milioane de carduri BT şi cu accesoriile de plată BT Pay – aplicaţie, ceas, brăţară şi sticker contactless – au crescut cu aproape 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, se arată în comunicat.

Principalii competitori ai băncii, în România, sunt BCR, BRD, UniCredit, Raiffeisen şi ING Bank.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here