Banca Transilvania finanteaza Transgaz cu 300 de milioane de lei

0
1001

Astăzi, la sediul Reprezentanței sale din București, Bldv. Primăverii nr. 55, SNTGN Transgaz SA a semnat cu BANCA TRANSILVANIA, “Contractul de facilități reutilizabile de credit și de emitere de scrisori de garanție“, în valoare de 300 milioane RON, pe o durată de doi ani, destinat finanțării capitalului de lucru al companiei.

Din partea SNTGN Transgaz SA, contractul a fost semnat de domnul ION STERIAN, directorul general al companiei iar din partea Băncii Transilvania, de domnul OMER TETIK în calitate de CEO. La ceremonia de semnare au mai participat reprezentanți ai managementului executiv al celor două instituții cu capital românesc.

Cu acest prilej, domnul Ion Sterian, directorul general al SNTGN Transgaz SA a declarat: După cum cunoașteți, Transgaz a demarat o procedură de selecție competitivă a unei instituții financiare bancare pentru contractarea unei facilități de credit în valoare de până la 300 milioane lei, fără garanții, pe termen de 2 ani și cu dobândă variabilă în vederea finanțării necesarului de capital de lucru pentru activitatea curentă a companiei. În procedura de negociere competitivă, pentru selectarea instituției financiar bancare, criteriul pentru contractarea facilității de finanțare a fost costul total de finanțare cel mai scăzut. În urma evaluării ofertelor primite, oferta Băncii Transilvania, a avut cel mai scăzut cost total de finanțare și astfel a ieșit câștigătoare. Transgaz și Banca Transilvania colaborează de foarte mulți ani iar prin încheierea acestui contract de finanțare, relația de cooperare dintre cele două instituții se consolidează și mai mult”

În declarația sa, domnul Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania, menționează:

“Alături de colegii mei implicaţi, mă bucur că am reuşit să finalizăm această tranzacţie şi că astfel reuşim să servim o companie de importanţă naţionala precum Transgaz, vitală pentru sistemul energetic naţional şi astfel să servim încă o dată toţi românii. Este o tranzacţie-fanion pentru noi. Mulţumesc echipelor implicate, din ambele companii, pentru profesionalismul şi viteza cu care au structurat-o.”

Acest contract de finanțare având o valoare ce depășește 10% din cifra de afaceri netă aferentă anului financiar 2019, SNTGN Transgaz SA, în calitate de societate listată la BVB, a informat prin raport curent la bursă, asupra faptului că a încheiat un act juridic de tipul celor prevăzute la art. 234 alin. 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare si operațiuni de piață.

SNTGN Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.

SERVICIUL COMUNICARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here