Banca Transilvania & contul de TVA

0
1697

Companiile care optează pentru plata defalcată a TVA-ului de la 1 octombrie a.c. pot deschide la Banca Transilvania cont de TVA, pentru încasarea şi plata taxei pe valoare adăugată. BT aplică prevederile Ordonanței 23/2017 privind plata defalcată a TVA-ului, opțională din data de 1 octombrie a.c. şi obligatorie din 1 ianuarie 2018.

Pentru a susține antreprenorii, BT va absorbi cât mai mult din costurile generate de noua structură de conturi, aşa încât condițiile pentru clienți să fie cât mai avantajoase. Constituirea şi administrarea conturilor de TVA, plățile electronice şi încasările sunt oferite gratuit de Banca Transilvania, cu excepția comisioanelor percepute de BNR şi de Transfond.

Persoanele juridice şi fizice care plătesc taxa pe valoare adăugată şi care prestează servicii sau livrează bunuri taxabile în România vor trebui să aibă cont de TVA. Acesta este un cont bancar suplimentar, deschis în lei si, la nevoie, în valută, în care clienții vor primi sumele aferente TVA-ului pentru produsele şi serviciile vândute. O altă particularitate este că din aceste conturi de TVA nu poate fi retras numerar.

Gratuitățile BT pentru antreprenori privind contul de TVA sunt pentru:

  • Deschiderea şi administrarea de cont de TVA
  • Încasările intrabancare (din BT în BT) cu ordin de plată
  • Încasările şi plățile cu instrumente de debit (din BT în BT)
  • Încasările interbancare cu ordin de plată (din altă bancă în BT)
  • Plățile intrabancare efectuate pe canal electronic (din BT în BT)
  • Încasările şi plățile interbancare cu instrumente de debit; în acest caz se percepe doar comision Transfond.
  • Plățile interbancare pe canal electronic; se percep doar comisioanele BNR/Transfond
  • Depunerile de numerar de către delegați

Pentru plățile intrabancare efectuate la ghişeu (din BT în BT), până în 31.12.2017 nu vor fi percepute comisioane BT. În ceea ce priveşte plățile interbancare efectuate la ghişeu (din BT în altă bancă), până în 31.12.2017, nu vor fi percepute comisioane BT, doar comisioane BNR/Transfond.

Ca excepție, în cazul plății TVA-ului propriu – inclusiv TVA vamă – către Bugetul de Stat, realizată la ghişeu sau electronic, plata va fi comisionată conform comisioanelor BT actuale.

Clienții care beneficiază de  Pachetul Nelimitat în Rețeaua BT – cu sau fără extraopțiuni – vor putea deschide la Banca Transilvania conturi de TVA, iar comisioanele vor fi doar cele percepute de BNR/Transfond. Operațiunile aferente nu vor afecta numărul de tranzacții din extraopțiunea de care beneficiază clientul BT.

Comunicare & Relații Publice | Banca Transilvania

Despre Banca Transilvania:

Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă din România, în funcţie de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. BT are peste 7.000 de angajaţi, aproximativ 500 de sedii şi 2,2 milioane de clienţi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC – Banca Mondială.

Contact presă: [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here