Banca Transilvania, cea mai valoroasă bancă listată la bursa românească, are ca acţionar Fidelity Management & Resources, cu sediul în Boston, SUA.

0
2244
banca-transilvania

Banca Transilvania are o capita­lizare de 8,6 mld. lei şi este cea mai valoroasă instituţie de credit de la bursă din cele trei locale listate: BRD (8 mld. lei), Banca Comercială Car­patica (225,8 mil. lei).

Fidelity Management controlează la Banca Transilvania (TLV) o partici­paţie de 1,33%, adică 48,6 milioane de acţiuni, potrivit informaţiilor ZF. La preţul de tranzacţionare de 2,375 lei, cât era ieri o acţiune TLV, rezultă că participaţia Fidelity Management la Banca Transilvania este de 115 mil. lei.

Fidelity Management figurează cu o deţinere de 2,88%  si la gigantul american Apple, adică circa 155 de milioane de acţiuni, ceea la un preţ de 128 de dolari pe acţiune, la cât se tranzacţiona ieri pe bursa de la New York, înseamnă o participaţie în valoare aproape 20 de miliarde dolari. Apple are o capitalizare bur­sieră de 674 miliarde de dolari.

BERD figurează cu o deţinere de 8,6% la banca de la Cluj, urmată de SIF Moldova (7,17%), SIF Banat-Crişana (4,44%), International Finance Corporation, divizia de investiţii a Băncii Mondiale (4,13%), urmată de Franklin Templeton, (2,88%).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here