Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și-a revizuit în sus prognoza de creștere economică pentru România, de la 4% la 4,8%

0
1513
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare
ZagrebRO 0009

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi-a revizuit joi în sus, , prognoza de creştere economică a României pentru anul 2016 şi de la 3,5% la 3,7% prognoza pentru 2017.

„Sud-estul Europei în ansamblul său este în creştere. Grecia îşi revine graţie unui sezon bun pentru turism, iar încrederea în mediul de afaceri este în urcare. Serbia şi România vor trage în sus media de creştere economică a regiunii”, se arată în prognoza BERD.

Rusia și Grecia sunt în curs de ieșire din recesiune

Potrivit acesteia, Rusia şi Grecia sunt în curs de ieşire din recesiune, chiar dacă ambele economii s-au redus în prima jumătate a anului. În acelaşi timp, Turcia va creşte într-un ritm mai lent în 2016 decât în 2015, iar Ucraina şi Moldova sunt din nou în zona roşie. Ucraina a revenit la creştere în prima jumătate a anului 2016, după ce economia s-a contractat cu un total de 16% în cei doi ani anteriori.

Moldova este susținută de consumul casnic

Creşterea modestă a Moldovei este susţinută doar de consumul casnic, mai arată BERD. Încă Moldova nu este în marja anunțată de guvernul de la Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here