Banca Americii fuge de Brexit. O mare parte din activitate deja a fost mutata in Paris sau Dublin

0
1728

Banca Americii (BofA) reloca trei directori executivi din Marea Britanie la Paris, ca parte a procesului de intampinare a Brexitului.

Banca Americii a decis deja ce operatiuni bancare vor ramane in Londra la principalul centru alternativ, ocupandu-se, simultan, de renovarea unui nou birou in centrul Parisului, unde se vor muta sute de angajati pentru operatiunile de vanzari si tranzactionare.

Sanaz Zaimi, director al Bancii Americii, se va muta la Paris pentru a-si asuma functia de sef al operatiunilor franceze din cadrul Bancii Americane, potrivit unui memoriu al Financial Times.

Acest lucru arata modul in care bancile fac presiuni asupra activitatilor din Marea Britanie, avand in vedere faptul ca liderii marilor afaceri par din ce in ce mai afectati de lipsa de progres in negocierile politice privind conditiile de iesire din Uniunea Europeana, programata pentru luna martie a anului viitor.

BofA, care are aproximativ 4500 de angajati in sucursalele din Londra, a ales Dublin ca sediu central pentru operatiunea de Brexit si l-a numit pe Bruce Thompson ca director executiv, pentru a conduce activitatea personalului ce lucreaza in domeniul finantelor, riscului, conformitatii, auditului si al creditului.

Unul dintre directorii executivi ai Bancii Americii a spus ca sunt determinati sa se mute cat mai repede, pentru a fi cu un pas inaintea celorlalte banci rivale, inainte ca si acestea sa ia atitudine ca urmare a Brexit.

Goldman Sachs a declarat pentru Financial Times ca deja au mutat mai mult de jumatate din bancherii si profesionistii in domeniul bancar, tocmai pentru a scapa de efectele culminante ale Brexitului si a ajunge la alti noi clienti, inaintea bancilor concurente.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here