Averea lui Dragnea, lingourile lui Vâlcov, sunt adevarata miză financiară a amnistiei

0
969

Judecătorul Cristi Danileț a explicat, pentru G4Media.ro, că amnistia înseamnă uitarea infracțiunii, ca și când nu s-ar fi produs. Beneficiarul unei astfel de clemențe nu ar face închisoare și i s-ar ridica interdicțiile și sechestrele. Consecința directă a ordonanței de amnistie și grațiere ar fi și faptul că sechestrele de bunuri aplicate în dosarele penale ar fi ridicate și statul român nu ar mai putea recupera prejudiciile.

Care e valoarea totală a măsurilor asigurătorii ce ar putea fi ridicate dacă Guvernul dă ordonanța de amnistie și grațiere? Cele mai recente cifre, prezentate în bilanțul de activitate al fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, din iulie, arată că ”în ultimii 5 ani valoarea măsurilor asiguratorii instituite de DNA a fost de peste două miliarde de euro.

Spre exemplu, în anul 2016 s-au instituit măsuri asiguratorii de peste jumătate de miliard de euro, cea mai mare valoare de la înființarea instituției.

Tot în anul 2016, Direcția Națională Anticorupție a reușit să instituie măsura sechestrului cu privire la două proprietăți situate în Saint Tropez – Franța, până la concurența sumei de 5.066.300 de euro (este vorba despre două vile ale omului de afaceri Horia Simu).

Totodată, s-a instituit măsura sechestrului și cu privire la două imobile situate în Barcelona până la concurența sumei de 534.310 de euro (e vorba de imobile ale unor inculpați din dosarul fostului primar PSD Neculai Onțanu).

Au fost formulate și solicitări de instituire a sechestrului în Cipru, Elveția și Germania, până la concurența sumei de 7.816.485 de lei, echivalentul a 1.737.417 de euro”, se arată în documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here